İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle yakın zamanda kurulan İzmit Belediye Tiyatrosu, ‘Vasati Dört Kişi’ oyunu ile Yılın En İyi İlk Oyunu ödülüne layık görüldü. Başkan Hürriyet, “Ne mutlu bize. Bu kent yeniden asıl kimliğine kavuşuyor” dediKOCAELİ İGFA- İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan İzmit Belediye Tiyatrosu, kuruluşu çok yeni olmasına rağmen kısa zamanda harikalar yaratmaya devam ediyor. İzmit Belediye Tiyatrosunun Mart 2022 Dünya Tiyatro Haftası etkinliklerinde prömiyer yaptığı; Öğretim Üyesi ve yazar Mine Artu’nun yazdığı, Burhan Akçin’in yönettiği "Vasati Dört Kişi" oyunu ödüle layık görüldü. 

13 HAZİRAN’DA ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK 

İzmit Belediye Tiyatrosu her hafta Cuma ve Cumartesi günleri Sanat Akademisi Eğitim Sahnesinde ücretsiz olarak oyunlarını sergilerken her seansta vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Bu emeklerin karşılığı olarak Yeni Tiyatro Dergisi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’nde Anadolu etabında yılın en iyi ilk oyunu ödülünü İzmit Belediye Tiyatrosu ‘Vasati Dört Kişi’ oyunu ile kucakladı. Kazananlara heykelciklerin verileceği tören 13 Haziran Pazartesi saat 18.30’da Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

HÜRRİYET: İZMİT YENİDEN KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLUYOR

Alınan ödülle ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Hürriyet, “Geldiğimiz günden beri hedefimiz, bu kenti yine yıllar önceki kültür ve sanat kenti görüntüsüne kavuşturmak, her an yaşayan bir şehir haline getirmekti. Yollarımıza, parklarımıza, doğaya, temizliğe ne kadar imkan oluşturduysak, kültür ve sanat için de tüm imkanlarımızı seferber etmeye çalıştık. Atatürk Evi, Sanat Akademisi, İzmit Belediye Tiyatrosu bu adımlarımızdan bazılarıydı. Görüyoruz ki bizim gibi kent de kültür ve sanata sahip çıkıyor. 

EMEKLERİN KARŞILIĞINI ALMAK GÜZEL

Görüyoruz ki verilen emekler karşılığını buluyor. Daha iki ay önce kurduğumuz İzmit Belediye Tiyatromuz Vasati Dört Kişi oyunu ile ödül aldı. Gerçekten çok mutluyum. Kendi adıma olduğu kadar, bu oyuna emek veren yazarı, yönetmeni, oyuncuları, set ekibi adına da, en çok da tiyatro dalında ödüller almaya başlayan İzmit adına daha da çok mutluyum. Bu kent artık kabuğunu sıyırıp atıyor. İzmit yeniden her dakika yaşayan, kültürün ve sanatın değer gördüğü bir kent haline geldi. Ne mutlu İzmit’e” ifadelerine kullandı.

Kaynak: igf