Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler' fotoğraf yarışmasında dereceye girenler İstanbul Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.İSTANBUL (İGFA) - Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve büyük bir katılımla gerçekleşen, Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışmasında, 2516 katılımcının 8 bin 682 fotoğrafı yarıştı.

Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”in birincisi “Balıkçı” adlı fotoğrafıyla Esengül Alıcı oldu.

“Beyaz Dans” adlı fotoğrafıyla Seval Oral Nurtan ikinci, “Güven” adlı fotoğrafıyla Aysen Karadeniz üçüncü olurken, Arzu İbranoğlu, Aylin Isfendiyar Ceylan ve Hediye Topçuoğulları da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Törende konuşan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, 16 yıl önce yola çıkarken amaçlarının sosyal ve kültürel kalkınmanın en önemli itici güçlerinden biri olan kadınlara, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunmak olduğunu belirterek, "Bugün geldiğimiz nokta, 16 yıl önce ne kadar doğru bir işe imza attığımızı ortaya koyarken bir yandan da bizi gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor. Açılışını yaptığımız sergimizdeki bu değerli eserler bu sene ve bundan sonraki senelerde de dijital ortamda sergilenmeye devam edecek. Pandemiyle birlikte uygulamaya başladığımız dijital sergimizi yine her yıl açmayı ve bu değerli sergiyi mekandan bağımsız olarak milyonlarca kişiyle buluşturmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

2007 yılından bu yana 25 bini aşkın katılımcının, 97 binin üzerinde fotoğrafla katıldığı ve geleneksel hale gelen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışması, kadınınların sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, onlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

Kaynak: igf