İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında yapılan Kısa Film Proje Yarışması başvuruları İzmir Art'ta sürüyor.İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat kenti haline getirme hedefi doğrultusunda “2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali” 10 Haziran’da başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, festivali sabırsızlıkla beklediklerini dile getirerek “İhmal edilmiş bir alan olan sinema-müzik ilişkisini gündeme getiriyoruz. Amacımız sinema ve müzik sektörlerini İzmir’de buluşturmak. İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle 100’ü aşkın uzun metrajlı film içeren zengin bir programla seyirci karşısına çıkacak” dedi.

Festival 19 Haziran’a kadar sürecek.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında, ülkemizde müzik sanatını konu alan kısa filmlerin sayısının azlığından hareketle, bu alandaki üretimi teşvik etmek için “Müzik Konulu Kısa Film Proje Yarışması” düzenleniyor.

Katılım için yaş sınırlaması olmayan yarışmaya kurmaca, belgesel ya da animasyon türünde kısa film projeleri katılabilecek. Yarışma üç etap içeriyor; ilk etapta katılımcılardan projelerinin kısa sinopsisleri ve tretmanları ile birlikte proje sahibinin özgeçmişi, filmin türü ve filmi nerede çekmek istediğine ilişkin bilgiler isteniyor.

Seçilen 10 projenin sahiplerine 10  bin TL  ödül verilecek yarışmaya başvurular 27 Mayıs akşamına kadar online olarak www.izmir.art adresinden yapılabilecek.

Kaynak: igf