İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Nebil Özgentürk’ün yönettiği “Nazım 120 yaşında” belgeselini izledi. İSTANBUL (İGFA) - Büyük şair Nazım Hikmet Ran anısına, gazeteci Nebil Özgentürk’ün senaristliği ve yönetiminde hazırlanan “Nazım 120 yaşında - İyi ki Doğdun Nazım Hikmet” belgeselinin ilk gösterimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Salonu’nda gerçekleştirildi.

Nazım Hikmet’in doğum günü olan 15 Ocak’ta gerçekleştirilen gösterime; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul milletvekilleri Turan Aydoğan ve Sezgin Tanrıkulu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Usta şairin hayatından kesitlerin yer aldığı belgeselin ardından, sırasıyla; Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkan Vekili Kıymet Coşkun, Özgentürk ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Usta şairin “Güzel günler göreceğiz çocuklar / Güneşli günler göreceğiz / Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar / Işıklı maviliklere süreceğiz” dizelerini okuyan Başkan İmamoğlu, “Güzel günlerin çok yakında olduğunu ve bu güzel günleri hep birlikte var edeceğimize de yürekten inanıyorum. Kesinlikle birlikte başaracağız” dedi.

Gece, konuşmaların ardından sahne alan Serenad Bağcan ve Ferhat Livaneli Orkestrası’nın konseriyle son buldu.

Kaynak: igf