10-12 Aralık tarihleri arasında “Daha Derine Dal” sloganıyla düzenlenecek olan Uluslararası Distopya Film Festivali, sinemaseverleri salonlarda ağırlamaya hazırlanıyor.

İSTANBUL (İGFA)- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Üsküdar Belediyesi iş birliği, BKM Mutfak desteği ile Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Distopya Film Festivali, izleyici ile buluşmak için gün sayıyor. Film gösterimleri ve panellerle dolu dolu geçecek olan festival, sinema severlerle buluşacak. 

Bu yıl yönetmen Akın Güngör, Ege Üniversitesi Dr. Öğrt. Üyesi Zehra Cerrahoğlu ve kurgu yönetmeni Fırat Terzioğlu’nun 181 farklı ülkeden 200’e yakın başvuru arasından seçtiği 8 film Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda “En iyi Film Ödülü” için yarışacak.  

Başkanlığını yönetmen Babis Makridis’in üstlendiği, oyuncu Damla Sönmez, oyuncu Didem Balçım, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve film editörü Ali Aga’dan oluşan jüri karşısına çıkacak filmler arasında; Murat Uğurlu’nun “Tapınak”, Fehmi Öztürk’ün “Bir Annenin Sonatı”, Sengthe Vanh Bouapha’nın “The Bureau”, Gökalp Gönen’in “Lal”, George Georgakopoulos’ın “İfigeneia: No More Tears”, Aysun Karaosman’ın “Kauai”, Nadin Altekhina’nın “2040” ve Pierre Dugowson’ın “2030” filmleri yer alıyor.

Distopya türündeki kısa film projelerini desteklemek ve sektöre yeni yönetmenler kazandırmak amaçlı yapılan Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nda dereceye girecek film projesine En İyi Senaryo Ödülü olarak 7.500 TL fon sağlanacak. 

Kaynak: igf