Bursa'da 5 Haziran’da Botanik Park’ta gerçekleştirilecek Bursa’nın ilk gastronomi festivali Bursa GastroFest için geri sayım başladı. Eşsiz lezzetlerinin görücüye çıkacağı festival için lezzet tutkunları da davet edildi.BURSA (İGFA) - Yeme-içme severleri ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturacak olan Bursa GastroFest; Uludağ Premium, Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’ın sponsorluğunda; Bursa Skal Kulübü tarafından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’nin (GÜMTOB) destekleriyle 5 Haziran’da Botanik Park’ta düzenlenecek.

‘Gelenekten Geleceğe’ temasıyla gerçekleştirilecek Bursa GastroFest ile şehrin ilk gastronomi festivaline imza atacaklarını kaydeden Bursa Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güleç, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gurmeyi bir araya getireceğimiz ve Bursa’nın gastronomi kenti kimliğine güçlü bir vurgu yapacağımız Bursa GastroFest, eşsiz lezzetlerimizi vitrine çıkarmaya vesile olacaklarını söyledi.

Tüm gün sürecek festivalimizde ünlü şefler, yemek yazarları, akademisyenler, kanaat önderleri, ülkemizin önde gelen restoranları ve şefleri tarafından hazırlanan tadım sofralarını beğeniye sunacaklarını anlatan Güleç, Workshop çalışmaları ile gastronomi konusunda yeni ufuklar açılmasına da aracı olacaklarını kaydetti. 

GURMELERİN ROTASINDA BURSA DA YER ALACAK

Turizm acenteleri ve tüm Skal kulüpleri aracılığı ile Bursa dışından gastronomi turizmiyle ilgili ziyaretçileri kente getireceklerini de vurgulayan Gülçin Güleç, festivalin Bursa’yı güçlü bir turizm destinasyonu haline getirme yolunda atılmış çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Lezzet tutkunlarını, Bursa’nın gastronomi turizmi yolculuğundaki bu tarihi buluşmasına katılmaya davet eden Güleç, binden fazla ziyaretçi bekledikleri Bursa GastroFest’e katılmak isteyenlerin biletix üzerinden biletlerini temin edebileceklerini söyledi.

Kaynak: igf