Bursa'da Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde sivil toplum ve gönüllü çalışmalar alanında uzman beş konuşmacıyı ağırladı.BURSA (İGFA) - Kurulduğundan bu yana ses getiren etkinlikler gerçekleştiren Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde önemli bir program daha gerçekleştirdi. “Genciz, Festivaldeyiz” sloganıyla bir araya gelen gençler, Gönüllüler Günü’nde önce panel, ardından müzik ve eğlence dolu bir program düzenledi.

Gençlik Meclisi’nin çağrısıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 50 gencin katıldığı programda ab-ilan.com editörü Simay Karaduman, e-Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal, TEMA gönüllüsü Gülden Bezirgan, İhtiyaç Haritası Sosyal Etki Sorumlusu Bahadırhan Gökmen ile Toplum Gönüllüleri Vakfı Mezun Komitesi Üyesi Cansu Nacar konuşmacı olarak yer aldı.

Programda Simay Karaduman, üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde katılabilecekleri gönüllü çalışmalar ve başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi. Kemal Uysal ise Kent Konseyleri ve diğer sivil toplum çalışmaları hakkında tecrübelerini paylaştı.

Gülden Bezirgan, TEMA vakfının doğayı koruma ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirirken Bahadırhan Gökmen gerçekleştirdikleri sosyal destek faaliyetlerini aktardı. Cansu Nacar ise Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın gerçekleştirdiği sosyal destek ve yardım çalışmalarını paylaştı.

Kaynak: igf