Bursa'da Uludağ Elektrik, Enerji Danışmanım Projesi kapsamında hanelerde ve küçük işletmelerde başlattığı enerji tasarrufu ve verimliliği bilinçlendirmesine Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve kadın kooperatifleriyle devam etti. BURSA (İGFA) - Geçtiğimiz yıllarda 'Enerji Danışmanım' adlı projeyle vatandaşları bilinçelndiren Uludağ Elektrik, enerji tasarruf ve verimliliğini farklı hedef kitlelere yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Mikro olarak kadın bireylerden başlayan bilinçlendirme çalışmasıyla, makro düzeyde topluma bu alışkanlığı kazandırmak hedefleniyor.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle daha önce kadın muhtarlara tasarrufu anlatan şirket, bu sefer de kadın kooperatiflerine bilgi aktardı.

Etkinlikte pandemiden sonra evlerde yükselen elektrik tüketimlerinin nedenleri, hanelerde tasarruf ve verimlilik sağlatacak enerjik ipuçları, enerjiyi verimli kullanmanın aile bütçesinin korunmasındaki önemigibi konular hakkında bilgiler verildi.

Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı etkinlitkte, bilinçlendirici kitap ve broşürler de dağıtıldı.

Proje kapsamında oluşturulan Enerji Danışmanı Timi ile evler ve iş yerleri ziyaret edilerek, tasarruf ve verimlilik konusunda bilinçlendirmenin devam edeceği öğrenildi. Tüketiciler, bu tüyolara şirketin Enerji Danışmanım sayfasına 'www.uludagelektrik.com.tr'adresi üzerinden de ulaşabiliyor.

Kaynak: igf