Türkiye Finans'ın üçüncü çeyrek mali sonuçlarına göre; şirketin aktif büyüklüğü yüzde 36 artışla 157 milyar liraya çıktı.

Türkiye Finans 2022 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Kurum, aktif büyüklüğünü geçen yıl sonuna göre yüzde 36 arttırarak 157 milyar lira seviyesine çıkardı. Türkiye Finans'ın üçüncü çeyrek sonuçları hakkındaki açıklaması şöyle:

“TÜRKİYE FİNANS KOBİ’LERİ FİNANSE ETMEYİ SÜRDÜRDÜ: Fon kaynağını genişleterek topladığı fonları geçen yıl sonuna göre yüzde 43 artışla 121 milyar liraya ulaştıran Türkiye Finans, artan fon kaynağını finansman hacmini büyütmek için kullanarak ekonominin can damarı olan KOBİ’leri üçüncü çeyrekte de finanse etmeyi sürdürdü.

FON KULLANDIRIMINI YÜZDE 30 ARTTIRARAK 80 MİLYAR LİRA SEVİYESİNE ULAŞTIRDI: Türkiye Finans, milli ekonomiye sağladığı katkıyı nakdi ve gayri nakdi fonlarla 97,7 milyar liraya ulaştırdı. Fon kullandırımını yüzde 30 arttırarak 80 milyar lira seviyesine ulaştırdı.

KURUM KATILMA HESAPLARI PAYINI GEÇEN YIL SONUNA GÖRE YÜZDE 73 ORANINDA ARTTIRDI: Türkiye Finans, müşterilerinin birikim amaçlı tasarruf ürünleri konusunda çeşitli fon toplama araçları geliştirdi. Kurum, bu araçlar içerisinde katılma hesaplarının payını geçen yıl sonuna göre yüzde 73 oranında arttırdı.

SERMAYE YETERLİLİK RASYOSU YÜZDE 21,3 SEVİYESİNE ULAŞTI: Türkiye Finans’ın yasal özkaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 78 artışla 14,8 milyar lira olurken, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 21,3 seviyesine ulaştı.”

Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, şirketin yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“REEL SEKTÖRE VE ÜLKE EKONOMİSİNE SOMUT KATKILAR SAĞLADIK: Üretim ve ticareti odağına alan katılım finans sisteminden güç alan kurumumuz sürdürülebilir ve kârlı büyüme stratejisini bu çeyrekte de korudu. İnsan odaklılık ile dijitalleşmeyi bütünleştiren stratejimiz ve ‘Üretime Dönüş’ vizyonumuz ile toplumun farklı kesimlerini fonlayarak, reel sektöre ve ülke ekonomisine somut katkılar sağlamayı sürdürdük.

EKONOMİNİN CAN DAMARI OLAN KOB İ’LERİN FİNANSE EDİLMESİ HEDEFLENDİ: Mili ekonomiye sağladığı katkıyı her çeyrek istikrarlı bir şekilde arttıran kurumumuz, nakdi ve gayri nakdi fonlarla bu katkıyı 100 milyar (97,7) liraya yakın bir seviyeye ulaştırmayı başardı. Diğer taraftan üretim ve ticaretin devamlılığı için esnafı ve üreticiyi desteklemeyi sürdüren Türkiye Finans, artan fon kaynağını finansman hacmini büyütmek için kullanarak ekonominin can damarı olan KOBİ’leri sağlıklı bir şekilde finanse etmeyi hedefledi.

YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİMİZLE MÜKEMMEL MÜŞTERİ DENEYİMİNE ODAKLANIYORUZ: Toplumun her kesimine ulaşma çabasını bu çeyrekte de sürdürdük. Pandemi döneminde emeklilere verdiğimiz destekleri pandemi sonrasında da devam ettirdik. Emeklilere yönelik kampanyalarla sektörde rekabetçi bir konumda yer aldık.

YILIN ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE DİJİTALLEŞME YATIRIMLARINA HIZ VERDİK: Yenilikçi ürünlerimizle katılım finans sisteminde artan rekabeti fırsata çeviriyor, sektörümüze yeni müşteriler kazandırmak amacıyla mükemmel müşteri deneyimine odaklanıyoruz. İster bir e-ticaret platformunda ya da bir mağazada, ister bir banka şubesinde ya da mobil kanalda, müşterilerimizin ihtiyaçlarını yeri zamanı olmadan karşılamamızı sağlayan yenilikçiliğe yatırım yapmakta kararlıyız. Sektörde oyun kurucu pozisyonumuzu pekiştiren eXtra Limit, TFXTarget ve Hızlı Finansman gibi yenilikçi ürünlerimizi en son teknolojilerle zenginleştiriyor; aynı zamanda günlük hayatın önemli bir parçası olan bankacılık işlemlerini müşterilerimizin masrafsız bir biçimde yapmalarını sağlayarak hayata kolayca ve hızla katılmalarını sağlıyoruz.”

 

 

Kaynak: anka