Genel Başkanımız Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcılarımızla birlikte Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ettik.Ziyarette sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bir rapor ile  “Pandemi Dönemi Sağlık Çalışanları” araştırmamızın kitabı Genel Başkanımız tarafından Sayın Bakana sunuldu.                                                                  Ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci tavandan ek ödemeler ve döner sermayeleri gündeme getirerek sağlık çalışanlarının maaşa zam şeklindeki tek ödeme taleplerini Sayın Bakana bir kez daha iletti. 

Sayın Bakan’da ücretler konusunda sağlık çalışanlarının sorunlarını bildiğini belirterek Maliye Bakanlığı ile bu konuları görüştüklerini kaydetti.

Danıştay’ın verdiği bir karar sonucunda riskli birimlere hizmet veren sağlık çalışanlarına ödenen %50 artırımlı nöbet ücretleri Sağlık Bakanlığı tarafından geri istenmesini gündeme getiren Genel Başkanımız Önder Kahveci sağlık çalışanlarından geçmişe dönük ücretlerin tahsilatının yapılmamasını talep etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da bu konuda aynı düşünceye sahip olduğunu ifade ederek bunun için neler yapılabileceğinin araştırılması talimatını verdiği ifade etti.

Sağlık çalışanlarının aile bireylerinin de aşı programına dahil edilmesi talebimizi ile ilgili olarakta Sağlık Bakanı Koca bu konunun gündemlerinde olduğunu ifade ettiler.

Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından ziyarette ayrıca yönetici atamaları gündeme getirilerek taşrada orta düzey yöneticilerin çalışanlara sendikal baskı uyguladığı, bazı yöneticilerin millete ve devlete hizmet yerine başka yerlere hizmet etmeyi görevi saydığı örnekler verilerek aktarıldı. 

Genel Başkanımız idarecilerin bu tür tutumlardan vazgeçirilmeleri, sözleşmeli yöneticiliğin kaldırılması gerektiğini ifade ederek,  ehliyet ve liyakat esas alınarak yönetici atamalarının merkezi bir sınav sistemiyle yapılması istedi.

Ziyarette ayrıca  tüm sözleşmelilere kadro ve süresiz sözleşmelilerden 3 yılını tamamlayanların kadroya geçirilme talepleri ile ilgili mahkemelerde kazandıkları davalar hatırlatılarak kamu zararının önüne geçilmesi adına kadro işlemlerinin gerçekleştirilmesi, Covid-19 salgını sebebiyle vazife malulü sayılanların kapsamının 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre düzenlenmesi, kreş sorunun çözülmesi, personel eksikliklerinin yeni atamalarla giderilmesi gibi taleplerde Sayın Bakana iletildi.

Editör: Alpaslan CAN