Tepebaşı Belediyesi Mutfak Atölyesi, kent sakinlerinin yemek ve pasta pişirme konusunda yeni teknikler öğrendikleri bir merkez olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Mutfak Atölyesi'nde aşçılık, pişirme teknikleri, pastacılık gibi branşlarda uzman eğitimcilerden teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, tam donanımlı bir mutfakta yemek ve pasta yapıyor. Halk Eğitim Merkezi ile iş birliğiyle düzenlenen eğitimler, haftada iki gün olmak üzere 24 kursiyerin katılımı ile sürüyor. Mutfak Atölyesi’nde kursiyerlerin hazırladıkları ürünleri sunacakları bir kafe de bulunuyor. 

Kursiyerler, sanitasyon eğitimi, mutfak sanatlarına ait teorik ve pratik bilgiler, doğrama teknikleri, et, balık, tavuk pişirme teknikleri, çorba yapımı, tatlı, meze, salata yapım teknikleri ve sunum gibi eğitimler alıyor; eğitimlerin tamamlanmasının ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarına kavuşuyor. 

Mutfak Atölyesi’ne katılan kursiyerler, projeye ilişkin düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi: 

-Bekir Soykan: “İlk hafta teorik eğitim aldık. Ardından mutfağa geçtik. Hocamızın belirlediği menüleri püf noktalarını uygulayarak yapmayı öğreniyoruz. Mutfağa çok ilgim var ve bu merkezi de çok sevdim. Evde de yemek yapmaya çalışıyorum, buradan çok memnunum. İmkanlar çok güzel, Ahmet Ataç Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu olanakların sağlanması Eskişehir için gerçekten çok güzel.”

-Fatma Bakal: “Çok güzel, çok eğlenceli. Mutfağı çok seviyorum ve bir şeyler öğrenmek adına katılıyorum. Böyle bir mutfakta olmayı hep hayal ediyordum. Yemek yapmayı çok seviyorum bu imkandan da yararlanmak çok güzel. Çok güzel, detaylı çalışmalar yapıyoruz. Belediyemize teşekkür ediyorum.”

-Oya Ak Bozkır: “25 yıl iş hayatında çalıştım, mutfağı öğrenmeye fırsatım olmadı. Burada çok değişik şeyler öğreniyoruz, kendime yeni şeyler katıyorum. Şimdi mutfakta neler yapabileceğimi biliyorum. Öğrendiklerimi evde de uyguluyorum, çok memnunum. Yemek yapmayı seviyorum ama bilmiyordum. Çok güzel bir ortam var, beğeniyorum.”

-Adil Kaygısız: “40 yıldır yemek sektörünün içindeyim. Bulaşıkçılıktan başladım, ustalığa kadar yükseldim. Burada çok yeni şeyler öğreniyorum. Pasta yapmayı da birkaç yıl önce burada öğrendim. Geçmişte dönercilik, kebapçılık da yaptım. Burada hocalarımızdan, bilmediğimiz şeyler öğreniyorum. Bu merkezi bir gazetede okuduktan sonra öğrenmiştim. Burada öğrendiklerimi, torunlarıma yapıyorum.”

Kaynak: anka