İhracatta aslan payını üstlenen şirketler, 4.5 milyar kişinin üye olduğu sosyal medya için pazarlama çalışmalarını hızlandırdı.İSTANBUL (İGFA) - Dijitalleşme hızı her geçen gün baş döndüren şekilde artıyor. Kısa süre önce dünya genelinde internet kullanımının yaygınlaşması için kampanyalar düzenlenirken, bugün e-ticaret ve e-ihracattaki gelişmelere bağlı olarak sosyal medyanın ekonomi üzerindeki etkisi gündemin bir numaralı maddesi.

4.5 milyar kişinin üye olduğu sosyal medya kullanımı Türkiye’de internete erişimi olan 100 kişiden 70.8 oranında seyrediyor.

2021 yılında tanıtıma harcanan bütçenin yüzde 70’e yakın oranı dijital alanlar yani internet kampanyalarına yönlendirildi.

Araştırmalara göre; Türkiye’de tüketicilerin yüzde 81’i, alışveriş yapmadan ve tatil yeri seçmeden önce sosyal medya reklamlarını izleyerek tercihini belirliyor.

126 ülkede sosyal medya influencer marketing çalışması yapan Digital Exchange’in uzman ekibi, markalara hem ürün ve hizmetlerini tanıtıp satışını yapacakları, hem de yeni müşterileri kazanabilecekleri kampanyaları için önemli bilgiler verdi.

Digital Exchange sosyal medya kampanya ekibine göre, markalar daha önce mesafeli yaklaştıkları sosyal medyada bir şekilde yer almak için her türlü imkanı değerlendirme eğiliminde.

Doğru bir sosyal medya çalışması yapılması önemine dkkati çeken uzman ekip, "Sıradan ve iyi düşünülmemiş, çalışılmamış bir pazarlama çalışması markalara kazanç yerine sorun getirecektir. O nedenle doğru bir pazarlama faaliyetinde bulunmanın, markanın bilinirliğini artırmak, ürün ve hizmetin satışını yükseltmek ve rakip markalara karşı tercih edilirliği ön plana çıkartmak yurt dışı kampanyalarıyla ihracata yönelik müşteriler kazanmak noktalarında faydalar sağlarken, kampanyaların mutlaka konuda uzman ekiplerce tertip edilmesi gerekiyor.  Aksi halde iyi hedeflenmemiş kitleye yönelik bir sosyal medya kampanyası markaya, müşteriye dönük şirket itibarını, ürün ve hizmete yönelik kalite algısını kaybettiriyor" görüşlerine yer verdi.

Kaynak: igf