Mobiloyunlar gün geçtikçe hayatımızda daha fazla yer almaya başlarken, çocuklarda ve gençlerde oyun bağımlılığı tehlikesi giderek artıyor.Oyun bağımlılığının etkileri arasında ilgi kaybı, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunları, oyun başından ayrılamama gibi olumsuzlukların yanı sıra; fiziksel ve sosyal birçok olumsuz etkide gözlemlenebiliyor. Yeme ve uyku bozuklukları, görme bozuklukları gibi fiziksel sorunlarla birlikte bireylerin işini ve ailesini ihmali gibi sosyal sorunlara da neden olabilen oyun bağımlılığı ile ilgili sorumluluk genellikle bireylere, ailelere ve sosyal yardım kuruluşlarına kalıyor. 

Konu ile ilgili konuşan Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu, “ Dijital oyunlar artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası ve önemini giderek artırıyor. Öğrenme, hayal gücü gibi birçok alanda kişisel gelişime katkı sağlayan içerikler, insanların hayat kalitesine olumlu etkiler sağlarken, özellikle oyun içerisinde geçirilen süreyi artırarak bundan kazanç sağlama odaklı oyunların bireyler üzerinde yarattığı tahribat, bazen çok yıkıcı sonuçlar doğurabiliyor.

Bu problemlerin çözümünde sorumluluğun sadece birey ve sosyal kuruluşlara bırakılmasını yanlış buluyoruz. Biz Mayadem olarak, geliştirdiğimiz oyunları uzman psikologlarımız gözetiminde olumsuz etkiler yaratabilecek şiddet ve kötü alışkanlıklardan çocukları uzak tutabilecek şekilde süreçlerimizi kurgularken, oyunlarımızın yapısında oyun süresini uzatmaya yönelik senaryolardan kaçınıyor ve oyun bağımlılığından da çocuklarımızı korumaya gayret eden güvenli içerikler üretmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: igf