Genç futbolcuların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Yıldız Futbolcu Seminerleri’nin ikincisi İzmir'de Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ve Trabzonspor’un eski futbolcularından İbrahim Yattara'nın katılımıyla yapıldı.

Altınordu Metin Oktay Tesisleri'nde Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile Çevre Koruma, Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde düzenlenen seminerde Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ve Trabzonspor’un eski futbolcularından İbrahim Yattara Altınordulu genç oyunculara ögütler verip, soruları yanıtladı. 

TOLUNAY KAFKAS: EKSTRA ÇALIŞMALAR YAPMANIZ LAZIM

Milli takımda ofansif futbol üzerinde durduklarını belirten Kafkas, “Biz oyunu pres, ofansif geçiş, savunma arkasına koşularla 3 ana ayrı bölüme ayırdık. Pres olmazsa olmaz kültürlerimizden. Oyunun ofansif tarafıyla ilgileniyoruz. Bunu da 9 farklı bölüme ayırdık. Bunların antrenmanlarını kendimiz çizerek bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Onun içinde ümit milli takımın en önemli parametresi hücum etme üzerine kurulu. Kalemize çok yakın bir yerde savunma yapmayı sevmiyoruz" dedi.

YATTARA: ALTINORDU MÜKEMMEL BİR YER

Altınordu Tesisleri’ni ilk kez gördüğünü dile getiren Yattara da genç sporculara tavsiyelerde bulundu. Kendi yaşadığı zorluklardan bahseden Yattara, “Sizler çok şanslısınız. Çok harika tesislerde çalışıyorsunuz. Altınordu’nun ismini ilk kez duydum. Burada her türlü imkanınız var. Çok profesyonel bir yapı var. Küçük sporcularla yetişiyor. Burada olmaktan çok mutluyum. Altınordu Başkanı ve yöneticilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir de düzenledikleri organizasyona ev sahipliği yapan Altınordu Kulübü’ne teşekkür etti.

Kaynak: anka