TFF 1. Lig Play-Off yarı final ilk maçında pazartesi günü İstanbulspor'u İzmir'de konuk edecek Altay'ın sıkı bir taraftarı olan Sinan Cem Cengiz, uğur getirdiğine inandığı yaklaşık 3 bin kilometrelik şampiyonluk yolculuğuna çıktı. İzmir ekibinin 2017 ve 2018'de üst üste 3. ve 2. Lig'de şampiyon olduğu sezonlarda da Almanya'dan İzmir'e karayolu ile gelen Sinan Cem Cengiz, şimdi de 1. Lig şampiyonluğu için yollara düştü.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde 18 yıllık Süper Lig özlemine son vermek isteyen Altay'da Play-Off yarı finalinde pazartesi günü İstanbulspor'la oynanacak ilk maç öncesi büyük heyecan var. Siyah-beyazlı ekibin sıkı bir taraftarı olan ve 24 yıldır Almanya'da yaşayan Sinan Cem Cengiz de bu heyecanı derinden yaşayanlardan birisi. Cem Cengiz, ilkini 2017’de gerçekleştirdiği ve sonucunda Altay'ın şampiyonluğuyla tamamlanan yaklaşık 3 bin kilometrelik karayolu seyahatini Play-Off maçları öncesinde tekrarlama kararı aldı.

"ŞAMPİYONLUK YOLCULUĞU"

2017 ve 2018’de takımının 3. Lig ve 2. Lig'de şampiyonluğa ulaştığı maçlar öncesi gerçekleştirdiği bu yolculuğun şans getirdiğine inanan Sinan Cem Cengiz bu yıl da Almanya'nın Gelsenkirchen kentinden yollara düştü. Sosyal medya hesabından yolculuğa başladığı anın videosunu paylaşan Sinan Cem Cengiz, "Dalları binlerce kilometre uzaklara ulaşan bu ulu çınarın bir ferdi olarak etkisine inandığım şampiyonluk yolculuğuna başlıyorum" dedi.

"107 YILLIK BİR ÇINAR"

Altay sevdasının Atatürk Lisesi’nde eğitim gördüğü dönemde başladığını ve sonrasında her zaman hayatının en önemli olgusuna dönüştüğünü ifade eden Cengiz, şunları söyledi:

"1997 yılından beri Almanya’da yaşıyorum, ancak Altay öyle bir tutku ki uzak kalmanız imkansız. Fırsat buldukça İzmir’e gelerek maçlara gidiyorum, bazen deplasmanlara da gidiyorum, ancak pandemi dolayısıyla uzun süredir takımımızdan uzak kaldık. Bugün bir ferdi olmaktan her zaman mutluluk duyduğum bir camia için etkisine inandığım bir yolculuğa çıkıyorum, eğer 107 yıllık bir çınarsa bu camia, kökleri derinde dalları binlerce kilometre uzakta olur. Ben de gövdesinden 3 bin km uzakta bir parçası olduğum ulu çınar Altay'ım için Almanya'dan zafer yolculuğuma bugün başlıyorum.”

 

Kaynak: anka