Manisa Büyükşehir Belediyespor Baketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi’nde Balıkesir BŞB’yi 98-71’lik skorla mağlup ederek Manisa’ya çifte bayram yaşattı.MANİSA (İGFA) - 2021-2022 sezonuna çifte kupa hedefiyle başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, 29. Hafta maçında Balıkesir BŞB’yi farklı mağlup ederek ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluk ipini göğüsledi.

Büyükşehir Belediyesi Tarık Almış Spor Salonu’ndaki coşkulu atmosferin altında Manisa’ya çifte bayram yaşatan Manisa’nın dev adamlarının yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi.

İlk defa devler arenasındaki takımlar arasında mücadele etme fırsatı kazanan Manisa BBSK, 2018 yılında yine bir bayram günü yükseldiği Türkiye Basketbol Ligi’nden Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Takım halinde hem hücumda hem de savunmada mükemmel bir performans ortaya koyan Manisa’nın Dev Adamlarında Diante Watkins 20 sayı ve 10 asistlik performansı ile double-double yaptı. Andre Williamson ile Mustafa Baki Görür 18, Akın Kandemir 13, Tolga Kaan Birer 9, Sercan Topcu 8, Tuna Han Dikmen 4, Koray Uzunhasan ile Kaan Oray 3, Fatih Cantitiz de maçı 2 sayıyla tamamlayarak şampiyonluk maçını noktaladı.

Maçın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere teknik ve idari ekip ile oyuncular şampiyonluk coşkunu yaptıkları açıklamalar ile Manisalılarla paylaştı.

Kaynak: igf