MELİS ANTER

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik Köyü’nde yaşayan 20 yaşındaki Emircan Haney, Slovenya’da yapılan Avrupa Okçuluk Gençlik Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Haney 17-22 Mayıs arasında Slovenya’nın Catez şehrinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Gençlik Kupası yarışmalarında Türkiye’yi temsil etti.  Dört yıldır milli takımda yarışan Haney, 18 ülkeden 220 sporcunun katıldığı yarışmada Makaralı Yay Genç Erkekler kategorisinde birinciliği ile ilk uluslararası bireysel madalyasını kazandı.

HEDEF GENÇLER DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DERECE

Çalışmalarını Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde devam ettiren Haney’in antrenörü Dr. Ejder Sözen, yaptığı açıklamada “Emircan on yıl boyunca hiç ara vermeden takımda yer aldı. Disiplinli, planlı, hedefler belirleyerek bugünkü şampiyonluğa ulaştı. Emircan’dan önümüzdeki yıllarda uluslararası çok önemli başarılar bekliyoruz. Şimdi yeni hedefimiz ağustos ayında Polonya’da yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası’nda da aynı şekilde bireysel derece elde edebilmek. Milli takımdaki yerimizi korumak ve hedefimize ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca Milli Takıma daha fazla sayıda sporcu gönderebilmek istiyoruz” dedi.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU SON DEĞİL BAŞLANGIÇ OLACAK

Emircan Haney de “Muğla’ya, ülkeme Avrupa Şampiyonluğu kazandırdığım için çok mutluyum. Bu şampiyonluğu ve İstiklal Marşı’mızı orada okumayı çok istemiştim. Benim için Avrupa şampiyonluğu son değil başlangıç olacak, şimdi hedefim dünya şampiyonluğu” diye konuştu.

 

Kaynak: anka