İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, marka ve spor ilişkilerinin ele alındığı ‘Brand & Sport Summit’ etkinliğinde geçtiğimiz 13 Temmuz’da, 2036 Olimpiyatları için irade beyanında bulunduklarını anımsatarak, 2036 yılı için İstanbul halkıyla birlikte Türkiye'nin en iyi takımı oluşturma başarasını gösterme yönünde 'olimpiyat' çağrısında bulundu.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, marka ve spor ilişkilerinin ele alındığı, 9-10 Aralık tarihlerinde Maslak ESA 42 Arena’da gerçekleştirilecek “Brand & Sport Summit” etkinliğinde, İstanbul’un "Olimpiyat yolculuğunu" anlattı.

“Sporun olduğu yerde bireysel gelişim, sosyal dönüşüm ve geleceğe yönelik umut her zaman vardır” diyen Başkan İmamoğlu, Büyükşehir olarak geçen 13 Temmuz’da, 2036 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için irade beyanında bulunduklarını anımsattı. Geri dönüşlerden dolayı rekabette yalnız olmadıklarını anlatan Başkan İmamoğlu, "Farklı ülkeler de adaylık çalışmaları başladı. Rusya’dan; Kazan, St.Petersburg, Vladivostok arasında bir karar verilecek. Başkan Putin, 3 kentin de adaylığına desteğini açıkladı. Çin, 20'ye yaklaşan aday kentin arasından bir seçim yapacak. Asya'dan adaylık çalışmaları yapan diğer ülkeler, Endonezya ve Hindistan. İngiltere ve İtalya Avrupa'dan, Kanada ve Meksika Amerika Kıtası'ndan hangi kentleri aday göstereceklerini tartışıyorlar” bilgilerini paylaştı.

İstanbul’u ‘spor kenti’ haline getirme yolculuklarının sürdüğünü belirten İmamoğlu, 16 milyonun tüm kesimlerinde spora olan ilgiyi artırmayı, isteyen herkese sporu erişebilir kılmayı hedeflediklerini aktardı.

Kaynak: igf