MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Granfondo Bisiklet Yarışı, 12 ülkeden bine yakın sporcu mücadele etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Bodrum Güçbirliği Derneği ve Bilfen Okulları sponsorluğunda düzenlenen Granfondo Bisiklet Yarışı, bugün sabah 08.00’de 103 kilometrelik uzun parkur ve 56 kilometrelik kısa parkur startı ile başladı. Yarışmanın startı, Bodrum Belediye Meydanı’ndan Kaymakam Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve protokol üyeleri tarafından verildi.

ÇOK ZORLU BİR PARKUR

Yarış öncesinde start noktasında bulunan yarışmacılardan Murat Kuntay Açan, “Ben 45-49 yaş kategorisinde 103 kilometrelik uzun parkurda ferdi olarak yarışıyorum. Parkuru dün arabayla gezdik. Zor bir yarış olacağı belliydi. İniş çıkışlar çok olduğu için nabız değişiyor, bacaklar soğuyor bu yüzden bol kramplı olacak. Özellikle 10 kilometrelik bir çıkış var orda rampa kendini belli edecek. Sadece bazı noktalarda çok tehlikeli yerler var. Hem hızlı iniş hem yollar tırtıklanmış hem de viraj. Umarım oralarda kaza olmaz” dedi.

VİRAJI ALAMAYAN YARIŞÇILAR REFÜJE ÇIKTI

Bodrum’un Ortakent Mahallesi Midtown Kavşağı’nda yokuş aşağı hızla inen bir grup yarışçı akıllı kavşakta virajı alamayarak karşı refüje çıktı. Yarışmacılardan bazıları kaldığı yerden devam ederken yaralanan 2 yarışçı ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ÖDÜLLER BODRUM KALESİ’NDE SAHİPLERİNİ BULDU

Yarışma sonunda genel klasman ve kategorilerinde ilk üç dereceye giren sporculara ödülleri Bodrum Kalesi’nde düzenlenen törende Kaymakam Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından verildi.

Yarışmanın Kısa Parkur Genel Klasman Kategorisi’nde erkeklerde birinciliği Nurullah Yurteri, kadınlarda Sevcan Alper kazandı.

Uzun Parkur Genel Klasman Erkekler Kategorisinde ise birincilik Serkan Balkan’ın, Kadınlar Kategorisi’nde ise Esra Kürkçü Akgönül’ün oldu.

İlk üç dereceye girenlere madalya, kupa ve sponsor ödülleri verildi.

 

Kaynak: anka