CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun asgari ücret zamlarında TÜİK'i esas alacaklarına dair yaptıkları açıklamayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kısa adı TİSK olan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu işçilere doğru düzgün bir asgari teklifte bulunmaları yönünde çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, geçtiğimiz günlerde kapıdan içeriye alınmadığı TÜİK'e gidişini anımsatarak, "Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu asgari ücret zammı için “TÜİK'i esas alırız" demiş. Evet, sizin neyi esas alacağınızı bildiğim için gittim TÜİK kapısına. Geçin bunları da doğru düzgün bir teklifte bulunun işçilere!" yorumunda bulundu.

Hatırlanacağı gibi, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, konfederasyonunun zam konusunda TÜİK verilerini esas alacağını açıklamıştı.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1468924406584037377

Kaynak: igf