CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, neden helallik istediği video hakkında açıklamalarda bulunarak, "Helalleşme ile hukuku karıştıran oldu ancak zaten hukukla helalleşmek imkansız. Zor olacak ama yapacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, dinden imandan bahseden iktidarın bu ülkeye en büyük ahlaki çöküşü getirdiğini öne sürdü.ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında partililere hitap ederek, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın görevinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirterek, "Merkez Bankası para politikası araçlarını doğrudan kendisi belirler, başkası değil. Ama bu görev Merkez Bankası'ndan alındı" dedi.

KAYINPEDER-DAMAT ARASINDA YOK EDİLDİ

128 milyar dolar Merkez Bankası kanununa aykırı olarak kayınpeder damat arasında yok edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, 128 milyar doların nereye gittiği sorusunun cevabını halen alamadıklarını belirterek, "Merkez Bankası'nın kasasında şu anda 128 milyar doları buharlaştırdılar"  dedi.

Zam yağmuruna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Fakirliği bu kadar teşvik ederseniz, iç piyasanın durumu ne olur" diye sordu.

"İKTİDAR EN BÜYÜK AHLAKİ ÇÖKÜŞÜ GETİRDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Kılıçdaroğlu, "Sabah akşam dinden imandan bahseden bu iktidar, en büyük ahlaki çöküşü getirdi. Türkiye şu an uyuşturucu bataklığı içinde. Polisin yakaladığı baronlar mahkemeler tarafından serbest bırakıldı. Bu ülkede uyuşturucu satan tüm baronları bu topraklardan sileceğiz" dedi. Siz MHP'nin hiç esnaf dediğinizi duydunuz mu? diye soran Kılıçdaroğlu, "MHP bu hale nasıl geldi? Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan Sayın Devlet Bahçeli'dir" yorumunda bulundu.

"HELALLEŞECEĞİZ..."

Bahçeli 'EYTliler çözülmeli' diyor, sen onu benim külahıma anlat" diyen Kılıçdaroğlu, "'Asgari ücret artsın' diyor, elinden tutan mı var" diye sordu. Hukukla helalleşmeyi karıştırmamak gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hukukla helalleşmek imkansız. Bunu ben videoda da söyledim. Medyada bazılarının 'Muhalefet zaten kazanıyordu, ne gerek vardı' diye söylenmesine üzüldüm. Strateji sanıyorlar, ne stratejisi? Ben ileride bu ülkeyi barıştırdığımı söylemek istiyorum. Helalleşeceğiz, açık yaralar var. 28 Şubatçıların açtığı yaraları sarıp helalleşeceğiz. Bizim iktidarımızı konuşmuyorum, bizden sonra geleceklere doğru kapı açmamız gerek. Biliyorum zor olacak ama yapacağız" diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=G1iklKCIpA4

Kaynak: igf