İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın 'ahlak yoksunu' sözlerine yanıt vererek, "Kendisi bana 'ahlak yoksunu' demişti. Hızını alamayıp dün de artık suyumuzun kaynadığını söyleyerek beni ve sizleri tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı durdurabilene aşk olsun" dedi.ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  TBMM'de düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"BİTLEYEN FISILDAYAN ADAM..."

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da göndermelerde bulundu. "Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde, kendisi bana “ahlak yoksunu” demişti" diyen Akşener, "Hızını alamayıp, dün de, artık suyumuzun kaynadığını söyleyip, bizi tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı, durdurabilene aşk olsun. Yalnız bu sefer, “Bağğyan” dememiş, “bu kadın” demiş. Yani küçük de olsa, en azından bir ilerleme var" dedi.

Akşener, "Asıl ahlak yoksunu, sarayına, yılda 3 milyar lira masraf ederken, şehit ve gazilere, sadece 18 milyon lira bütçe ayırandır. Asıl ahlak yoksunu, bir yandan, dindar pozları takınırken, diğer yandan, milletin hakkını, hukukunu, ayaklar altına alan, ve kul hakkı yiyip, kıs kıs gülendir. Asıl ahlak yoksunu, teröristbaşının mektubunu okutup, kardeşini de devletin televizyonuna çıkartan, ve ondan sonra da, pişkin pişkin, önüne geleni terörist ilan edendir. Asıl ahlak yoksunu; ülkenin yarısı, açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10 lira 42 kuruş olmuşken, utanmadan, sıkılmadan, yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir" diyerek Erdoğan'a yüklenmesini sürdürdü.

"Erdoğan bir yandan kürsülerden ahlak tiradları atarken diğer yandan da akıl dışı teorilerini 83 milyonun rızkı ile test ediyor" diyen Akşener, "Şimdiye kadar ki testler başarısız oldu. Kendisi bir kez bile ‘hem ekonomiyi batırdım hem de 500 milyon dolarlık uçakla geziyorum böyle olmaz’ demedi. Dolar 10.36 kuruş olsa da yandaşlarının ödemelerini yapmayı ihmal etmedi. Asrın hatası sayın Erdoğan şimdi de şuursuzca çıkmış, ‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyor" diye konuştu.

Biz onların mertliğini saraya kaçıp kapandıklarından gördük. Biz onların dürüstlüğünü, vicdanını çay fırlatırken gördük. Ama merak etmeyin bu gerçekleri milletimiz de görüyor. Anadolu sokaklarından karış karış ses yükseliyor. Milletimiz bu becereksiz yönetime artık yeter diyor ve artık bizi iktidara çağırıyor, herkes içini ferah tutsun. Türkiye'nin çözülemeyecek problemi yok. Projelerimizle geliyoruz. Az kaldı, sandık her geçen gün daha da yaklaşıyor. Çünkü bizim yolumuz hak yoludur. Bizim yolumuz Ömer'in, Atatürk'ün yoludur" dedi.

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NDEKİ AKADEMİ PROJESİNİ ANLATTI

İYİ Parti olarak tarımdaki çözümlerini sunan Meral Akşener, Atatürk Orman Çiftliği Tarım Bilimleri Projesi'nin de detaylarını paylaştı. "Çiftçimizin, köylümüzün içine düştüğü durumu, bizzat kendilerine, bu kürsüyü açarak dile getiriyoruz" diyen Akşener, tüm uyarılara rağmen, çiftçiyi görmezden gelen, yanlış tarım politikaları ve Tarım Bakanı’nın bizzat kendisinin Türkiye için bir kalkınma ve millî güvenlik problemi haline geldiğini söyledi.

Tarımdaki sorunlara değinen Meral Akşener, Atatürk Orman Çiftliği için yapılacakları sıraladı. Akşener, akademiyle ilgili çalışmaları 5 yılda tamamlayıp gelecekteki gıda güvenliğini sağlayacaklarını belirtirken, "Tarımsal alanda bulunmayan büyük veri altyapısını oluşturacağız. Tarımsal büyük veriyi ilgili paydaşlara sunacağız. Tarım Bilimleri Akademisi'nde biyoçeşitlilik merkezi de yer alacak. Atatürk Orman Çiftliği bir akademi haline geldiğinde 50 milyar dolarlık küresel tarım hacminden 10 milyar dolarlık pay alacağız" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=eLhjSuJBiX0

Kaynak: igf