Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iş başına geldiklerinde öğretmensiz sınıf, öğretmensiz çocuk kalmayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Akşener, "Az kaldı o sandık gelecek, Türkiye İYİ olacak. Çünkü saray sizince meydanlar bizim" dedi. ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında partililere seslendi. "Biz milletimizin arasındayız. Her ilde, her ilçede milletimizle hemhal oluyor, dertleşiyoruz" diyen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

BİR HAFTADA DIŞ BORÇ 1 TRİLYON 920 MİLYAR LİRA ARTTI

Sadece bir hafta içinde, Türkiye’nin borcu, 1 trilyon 920 milyar lira arttığını kaydeden Akşener, 83 milyon vatandaşın her birinin cebinden, 8 asgari ücret kadar para çıktığını ifade ederek, "Bu arkadaşlar pek oralı değil ama, sadece 1 hafta içinde, geçen sene alın terimizle, çalışarak, üreterek kazandığımız milli gelirimizin, 3’te birini, borç olarak geri verdik" dedi.

"Tablo bu kadar ciddiyken iktidar her zamanki gibi durmak yok saçmalamaya devam ediyor. Milletimiz her gün daha da fakirleşirken Sayın Erdoğan'ın himayesindeki cehalet festivali tüm hızıyla devam ediyor" diyen Akşener, "Ne Sayın Erdoğan ne de ortaklarının Türkiye'ye verecek hiçbir şeyleri kalmadı. Bu yüzden milletimizin iradesine saygısızlıkta sınır tanımıyorlar. Artık, milletimizin önemli bir bölümünün güvenerek yetki verdiği kadrolar değil" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN ATAMALARI İLE İLGİLİ HALEN TIK YOK"

Eğitim fakültelerinin her yıl 45 bine yakın mezun verdiğini belirten Akşener, her yıl en az 50 bin kişi atanıp mesleğini yapmayı beklediğini ifade derek, "Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl da yalnızca 20 bin öğretmen ataması yaptı. Okullarda 100 binden fazla öğretmen açığı var. Atanamayan öğretmen sayısı yarım milyonu aştı. Bu denklemi çözmek o kadar zor değil ama çözemiyorlar. Türkiye'de atanamayan öğretmenler diye bir sorun var. Boş boş bakmaktan yorulmadınız. Hala tık yok" dedi.

PARTİ VAATLERİNİ SIRALADI

Öğretmenlere yönelik parti vaatlerini de sıralayan Meral Akşener, "Biz onlar gibi yapıyormuş gibi yapmadan bir an evvel Meslek Kanunu'nu çıkaracağız. Yandaş kayırmacılığına, torpile son vereceğiz. Liyakatı tamamen kaldıracağız. Atamalarda liyakat, eşitlik, adillik ilkesini eşit kılacağız. Okul öncesi eğitimi 5 yaşından önce zorunlu hale getireceğiz. Öğretmenlerimizin lisans üstü eğitim yapmaları için çalışma koşullarında kolaylıklar sağlayacağız. Ayrıca pandemi döneminde yüzleştiğimiz dijital uygulamaları güncelleyeceğiz, yaşanılan sıkıntıları gidereceğiz. Sadece eğitimlerinden değil 4 milyon öğrencinin hayatlarından da çalındı. Biz yepyeni bir dijital dünyaya giderken biz bunun gerisinde kalamayız. Online eğitimin etkinliğini ve verimliliğini artıracağız. Altyapı ve insan kaynağını sağlayacağız. Bizim projelerimiz AK Parti'nin rantsal projelerinden olmayacak. Biz projelerimizi öğretmenlerimizin motivasyonununu artması ve ailelerin huzura kavuşması için yapacağız" diye konuştu.

"ÖĞRETMENSİZ SINIF OLMAYACAK"

İYİ Parti'nin iktidara geldiği ilk 24 Kasım'da ücretli öğretmenlik uygulamasının sona ereceği ve 24 Kasım'ı çağdaş standartlarında kutlayacaklarını ifade eden Akşener, "Bunların dertlerinizle dertlenmek gibi niyetleri yok. Sözüm söz İYİ Parti iktidarında heyecanla sınıfa gireceği günü bekleyen öğretmen ve öğrencileri heyecanla sınıflarına kavuşturacağız" dedi. "Öğretmensiz sınıf, öğretmensiz sınıf kalmayacak" diyen Akşener, bu taahhütleri karşısında partililerden ve vatandaşlardan da beklentilerini açıkladı.

Partililere "Yoksulluğun kader olmadığını öğreteceksiniz" diye seslenen Akşener, "Arsızlığın hırsızlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu öğreteceksiniz. Gelecek nesillere Atatürk'ü ve O'nun bu vbüyük vizyonunu öğreteceksiniz" dedi.

"SARAY ONLARINSA MEYDANLAR BİZİM"

İYİ Parti iktidarında Türkiye'nin hızlı kalkınma ile dünyanın en güçlü ülkeleriyle rekabet eder hale geleceğini öne süren Meral Akşener, "Az kaldı o sandık gelecek, Türkiye İYİ olacak. Çünkü saray onlarınsa meydanlar bizim. Yalan onlarınsa hakikat bizimdir. Talan onlarınsa adalet bizimdir. İsraf onlarınsa güven bizimdir. Kodamanlar onlarınsa garibanlar bizimdir. Eş, dost, yandaş onlarınsa emekli, esnaf bizimdir. Bol maaşlı danışmanlar onlarınsa iş bulamayan gençler bizimdir" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=zmzHmpWzM7o

Kaynak: igf