Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti partililere hitap etti. Döviz kurundaki hareketliliği gündeme alan Erdoğan, "Yüksek faiz, düşük kur üzerine kurulu düzen ülkemize dönemeyecek" dedi. Erdoğan, iki yeni destek paketinin de müjdesini verdi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Ekonomik gidişatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yüksek faizden rahatsız olduğunu belirterek, kur ve fiyat artışından kaynaklanan olumsuzlukları dikkatle izlediklerini söyledi.  "Bugün de, yarın da faizi savunmayacağım. Hiçbir zaman faizci olmayacağım" diyen Erdoğan, "İstiyorlar ki ülke yansın, bitsin, mahvolsun. Biz bunlara her zamanki gibi 'çok beklersiniz' diyoruz" diye konuştu.

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyüme stratejisiyle yollarına devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Bu yeni politika bir anda çıkmış değildir. Son 19 yılda yaptığımız her eser hazırlık aşaması taşıyordu. IMF ile anlaşmanın yapıldığı 1947'den itibaren ekonomi politikalarımız küresel sistemin kontrolü altına girdi" dedi.

ERDOĞAN'DAN STOKÇULARA UYARI!

Stokçuluk bizim dinimizde haramdır. Bunu yapamazsınız" diye seslenen Erdoğan, "Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz. Yapanlar varsa bunun bedelini ödeyecektir. Öncelikle Ticaret Bakanlığı olmak üzere bunların üzerine gidecektir" dedi.

"IMF'NİN REÇETELERİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Erdoğan, "Lütfen sükunetten sağduyudan ayrılmayın. Kısa vade yerine uzun vadeyi düşünün. Hele hele kur manipülasyonu üzerinden kendi halkını soyma peşinde koşanlar evlatlarının geleceğine kastettiğini bilmelidir. Türkiye siyasi ve ekonomik istiklalilini CHP, IMF'nin reçetelerine teslim etmeyecektir. Bu ülkenin her kuruş varlığında cari fazla ile elde edilen katkılarla büyüme yükseltilecektir. Hep birlikte çalışacağız, daha çok çalışacağız. Üreteceğiz, daha çok üreteceğiz. Güçleneceğiz, büyüyeceğiz. Daha çok güçlenip, büyüyeceğiz. İşimize, aşımıza kimse müdahale ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

İKİ DESTEK PAKETİ MÜJDESİ

"Milletimiz müsterih olsun. Hiçbir insanımızı muhtaç etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, destek paketleri ile işletmelere istihdamı artıracak imkanlar sunduklarını söyledi. 50 kişi altındaki işletmelere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını belirten Erdoğan, amaçlarının 10 milyar lirayı bulan krediden faydalanmayı sağlayarak 50 bin yeni istihdamın önünü açmak olduğunu belirtti. Erdoğan, "Destek paketleri ile uzun vadeli kredi imkanı ile üretim ve ihracata öncelik veren yatırımcıları destekliyoruz. Yeni destek paketleri için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Vakti geldiğinde hepsinin müjdesini milletimizle paylaşacağız" diye konuştu.

Konuşmasında Adalet'teki reform çalışmalarından da bahseden Erdoğan, 30 Temmuz'dan bu yana 5 yargı paketini hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Demokrasimizin kazanımlarına, hak ve özgürlüklere sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=7Ul5YNs2kSQ

Kaynak: igf