İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları’nın, “İYİ Gençlik Söyleşileri" başlığı altında düzenlediği etkinliklerde Bursa’nın deneyimli isimleri olan gazeteciler Yüksel Baysal ve İbrahim Erdoğan "Gazeteciliğin dünü, bugünü ve yarını" konulu söyleşide bilgi, birikim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.BURSA (İGFA) -Bursa'da İYİ Parti Gençlik Kolları'nın "İYİ Gençlik Söyleşileri" söyleşilerinde Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ile Başkan Vekili, köşe yazarı Yüksel Baysal konuşmacı olarak katıldı.

Gençlik Kolları Başkanı ve İl Divan Üyesi Kadir Ateş’in yönettiği söyleşide, İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun selamlama konuşmasından sonra söz alan gazeteci Yüksel Baysal, gazeteciliğin, iktidarın ayakta kalabilmesinin en önemli propaganda aygıtlarından biri haline geldiğine vurgu yapıldı.

Matbaadan kağıt gazeteden, dijital ve sosyal medyaya, oradan yapay zekaya varıncaya kadar,  gazeteciliğin dününe, bugüne ve yarınına ışık tuttuğunu kaydeden Baysal, "Gerçek gazeteci objektiflikten asla taviz vermeden değişen zamana ve şartlara göre kendini mutlaka yeniler. Ancak şunu da ekleyeyim; bu değişime inat, mesleki değerlerini asla değiştirmez!” diyerek, gençlere mesleğin ilkeli olmayı gerektiren noktalarını anımsattı. Baysal, gençlere gelecekte de Araştırmacı ve Soruşturmacı Gazetecilik yaparak özgün çalışmalara imza atabilen nitelikli gazeteci ve gazetelerin varlıklarını ve toplumdaki etkinliklerini sürdürebileceğine inancının tam olduğunu söyledi.

"GAZETECİNİN KALEMİ ‘SİLAH’ DEĞİLDİR"

Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ise, gazetecilikte asıl mesleki deformasyonun, kalemin silah olarak görülmesiyle başladığını ifade ederek, "Kalem asla gazetecinin silahı değildir. Gazeteci kalemiyle ateş etmez, adam vurmaz, toplumu taramaz! Tam tersine doğru bilgi, haber ve yazılarıyla gönüllere girer, kalpleri feth eder" diye konuştu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda gerçekleşen söyleşi sonunda İl Gençlik Kolları Başkanı ve İl Divan Üyesi Kadir Ateş, gazeteci Baysal ve Erdoğan'a günün anısına üzerinde isimleri yazılı kalem ve kitap hediye etti.

Kaynak: igf