MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. Anca beraberiz kanca beraber olacağız" dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na gönermlerde bulunarak 'hellaleşme'nin kendileriiyle asla olmayacağının altını çizdi.ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

30 Ekim'de başlattıkları  “İl İl Anadolu, Adım Adım 2023” temalı siyasi çalışmaları gönül seferberliğiyle yurdun her köşesine yaygınlaştırdıklarını kaydeden Bahçeli, bugüne kadar 40 il dolaştıklarını söyledi.

"HÜKÜMET DEĞİLSEK DE..."

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne tertemiz umutları bağladıklarını ifade eden Bahçeli, "21’inci yüzyıla Türk mührünün vurulması, yeni bir Türk mucizesinin yaşatılması, Türkiye’nin medeniyetler zirvesine sıçraması için yola koyulduk. Sefer bizden, zafer Allah’tandır dedik. Cumhur İttifakı olarak muazzez ve muazzam bir siyaset ahlakıyla kenetlendik; milletimize, ülkemize, gelecek nesillere karşılıksız hizmetle mükellef olduğumuzun bilinciyle duruşumuzu güçlendirdik. Hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamaya girişinin üzerinden yaklaşık 3,5 yılı geçtiğini belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi fırsatçılık yapmaz, yangından mal kaçırmaz, minderden kaçmaz, gizli siyasi gündemlerin anaforuna kapılmaz. Biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız, çünkü özümüz sözümüzün kefilidir. Bundan da şaşmayız" dedi.

50+1 tartışmalarına ilişkin yorumda da bulunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla derinlik ve işlerlik kazanmasına, yerleşip olgunlaşmasına çabalamak varken, yüzde 50+1 üzerinden farklı bir tartışma sayfası açmak sistemin itibar ve inandırıcılığını da zedeleyecektir. Bizim görüşümüz, konuya bakışımız, bu çerçevedeki kavrayışımız kısaca bunlardan ibarettir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu diyor ki, “İktidar değişiyor, korkunç bir enkaz bırakarak gidiyorlar. Farklı topluluklar çok farklı yaralar taşıyor. Onun için artık helalleşme zamanıdır. Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yarattığı derin yaralar vardır. Uzun süredir de o yaraları yaratan sistemi değiştirmek için uğraştım. Şimdi ise dışarıya dönme zamanı. Ben bu yaraların kapanması için helallik isteme, helalleşme yolculuğuna çıkıyorum.”

Grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun, "İktidar değişiyor, korkunç bir enkaz bırakarak gidiyorlar. Fakrlı topluluklar çok farklı yaralar taşıyor. Onun için artık helalleşme zamanıdır. Ben bu yaraların kapanması için helallik isteme, hellaşme yolculuğuna çıkıyorum" söylemlerine karşı, "Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle, uğurlar olsun, madem bir yolculuğa çıkıyorsun, o zaman biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir" dedi.

"CHP İLE HELALLEŞME ASLA OLMAYACAKTIR"

"Türkiye’de iktidar değişmiyor, korkunç bir enkaz falan da görülmüyor, bilakis ülkemiz yükseliş de sınır ve eşik tanımıyor" diyen Bahçeli, "Ama Kılıçdaroğlu’nun şu ifadesi doğrudur, CHP’nin geçmişte ve günümüzde yarattığı derin yaralar vardır. Bizim de söylediğimiz budur. Kılıçdaroğlu’nun bizim çizgimize gelmesi, itirafçı olması bir gelişmedir. Fakat kastettiği derin yaraları Aziz Atatürk’ün üzerine yıkmak için fırsat kolluyorsa, zemin hazırlıyorsa bu fırsatçılığının, bu simsarlığının sonuçları ikazen hatırlatırım ki, çok ağır olacaktır. Gerçekten de CHP yaradır, yıkımdır, Türkiye düşmanlarının taşeronudur. Helalleşmeye gelince, Sayın Kılıçdaroğlu, şunu bil ki, hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.

  https://twitter.com/MHP_Bilgi/status/1460512006214234115

Kaynak: igf