DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partilerinin iktidarda olmadığı bir noktada ülkenin sorunlarını çözme ihtimali olmadığını öne sürdü.ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, partilerinin Ankara İl Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

DEVA Partisi’nin 81 ilin tamamında bayramlaşma programı düzenlediğini söyleyen Babacan, partisinin seçim kararına ilişkin konuştu. Babacan’ın gündeminde ayrıca Suudi Arabistan ve İsrail’le ilişkiler vardı.

"Kendileri adına dedikodunun bini bir para" diyen Babacan, "Bizim adımıza senaryolar üretiyorlar. DEVA Partisi kendi adıyla sanıyla, şanıyla namıyla bu seçimlere girecektir, dedik. Logomuza, damlamıza mührü Türkiye olarak öyle bir basacağız ki Beştepe’de birileri oturduğu yerden sıçrayacak" diye konuştu.

Her yerde açık açık söylediklerini belirten Babacan, "Çözersek biz çözeceğiz. Başka bir çözüm yok. Her geçen gün bunu daha iyi anlıyorum. Ülkemizin bizden başka çıkışı yok. DEVA Partisi’nin iktidarda olmadığı bir ülkenin sorunlarını çözme imkânı ve ihtimali yok. Bunu iyi görüyorum" dedi.

Babacan, memleketin ‘aklıma gelen neyse hemen yapmalıyım’ anlayışıyla idare edildiğini öne sürdü. "Plan yapmayı, program yapmayı vesayet zanneden bir zihniyet ülkenin başında" diyen Babacan, "Kendini bağlamak istemiyor. ‘Belki aklıma başka bir şey gelir, keyfim belki başka bir şey ister’ diyor. ‘Mahkemeler, Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymayabilir’ diyor. Kural tanımazsanız, plan program yapmazsanız, hukuku hiçe sayarsanız ekonomik sorunları asla çözemezseniz. Bu hükûmet ağzıyla kuş tutsa ekonomik krizi çözemez. Çünkü hukuka, adalete inanmıyor" diye konuştu.

Kaynak: igf