Partisinin il başkanları toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, krizi çözebilecekleri gibi ülkeyi de yönetebilecek liyakatta olduklarının altını çizerken, seçm günleri geldiğinde Türkiye haritasını maviye boyayacaklarını söyledi.ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Partisinin Gaziantep’teki ilk mitingini değerlendiren Babacan’ın gündeminde ekonomi, borç krizi, geçiş süreci, tweet nedeniyle açılan soruşturma tartışması ve TTB’nin 29 Mayıs mitingi vardı.

“Biz, kriz çözmeyi biliriz. Biz, ülke yönetmeyi biliriz" diyen Babacan, "Milletimiz de bizim bu işi iyi bildiğimizi bilir. Biz, bu ülkede iki büyük ekonomik krizi çözen bir ekibiz. Avrupa Birliği sürecinde, hukuk, adalet, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda sessiz devrimi gerçekleştiren insanlarız. Ülkede yaşayan herkesin yaşam standartlarını yükselten, millî gelirimizi dörde katlayan bir ekibiz.  Ayinesi iştir kişinin. Lafa bakılmaz. Bu krizi 6 ayda çözeriz. Bu iş bizde" diye konuştu.

‘HARİTAYI MAVİYE BOYAYACAĞIZ’

Babacan, hem önümüzdeki seçime, hem de sonraki seçimlere damga vuracaklarını belirterek, "Partimizi bir seçimlik kurmadık. Sadece meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanmıyoruz. 2024 yerel seçimleri için de bugünden hazırlanıyoruz. O seçim günleri geldiğinde Türkiye haritasını maviye boyayacağız. Şehir şehir, ilçe ilçe kazanacağız" dedi.

Muhalefet olmak için değil, iktidar olmak için yola çıktıklarını ifade eden Babacan, “Hiçbir zaman ‘Oldum’ demeyeceksiniz. Dinleyen, öğrenen ve herkesi kucaklayan bir anlayışla çalışmalarınızı sürdüreceksiniz. DEVA Partisi, görülmeyen insanları gören, duyulmayan insanları duyan tek siyasi partidir. Türkiye’nin yarınlarını biz inşa edeceğiz. Seçimleri biz kazanacağız. DEVA Partisi’yle geniş kesimleri iktidara taşıyacağız" dedi.

Babacan, seçimleri kazandıktan sonra ise Türkiye'yi asla öfke ve rövanş ortamına teslim etmeyeceklerinin de altını çizdi. 

Kaynak: igf