DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında kendisine yönelik kullandığı ifadelere, "krizlerin ortağı" yanıtını verdi. ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da partisinin Kahramankazan ilçe kongresinde konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün TBMM’de düzenlediği grup toplantısında kendisine yönelik kullandığı ifadelere yanıt veren Babacan, "2001 yılı krizinin ortağı, bugünkü krizlerin mimarı sizsiniz. Sizler krizlerin ortağısınız" diye seslendi.

MHP lideri Bahçeli, 'krizlerin ortağı' söylemine çok alınarak, grup toplantısından cevap verdiğini anımsatan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Üslubu malum. Sayın Bahçeli konuşurken 18 yaşından küçükleri ekranlardan uzak tutmak lazım. Hakaretlerine cevap vermeyeceğiz. Kendisine sormak istiyorum: Krizlerin ortağı değil misiniz? Bugüne dek bu milletin hayrına, menfaatine ne iş yaptınız? Türkiye’nin ekonomisine, hukukuna hangi katkıda bulundunuz?" diye sordu.

"Bizim alınız ak, başımız dik" diyen Babacan, "Hiç kimse bizi tutarsızlıkla suçlayamaz. 2001 yılından bu yana söylediğim, açıkladığım her şeyi ortaya koysunlar. Altına bugün tekrar imza atarım. Sayın Erdoğan’la ilgili böylesine ağır ithamlarda bulunup, dönüp dolaşıp ‘Bizim adayımız Erdoğan’dır diyen bir zihniyet güven oluşturabilir mi? Ne dediği belli olmayan, dün kara dediğine bugün ak diyen, bugün ak dediğine yarın ne diyeceği belli olmayanın hiçbir lafına güven olmaz. O nedenle Sayın Bahçeli’nin herhangi bir sözünü güvenilir bulmak mümkün değil" dedi.

"ÜLKEYİ KRİZDEN BİZ ÇIKARACAĞIZ"

Babacan, Bahçeli'nin ittifak ortağı olarak krizlerin de ortağı olduğunu unutmaması gerektiğinin altını çizerek, "Bizlere sataşarak, hakaret ederek sorumluluktan kaçamaz. Ülkemiz bu hale düştüyse, Sayın Bahçeli ülkenin bütün sorunlarının sebebine ortaktır. Ama kendisine iyi haberim var: Tıpkı 2001’de onun ortağı olduğu krizden ülkeyi çıkarttığımız gibi; yine ortağı olduğu krizlerden ülkeyi biz çıkartacağız" diye konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Para; tıpkı bayrak gibi, tıpkı milli marş gibi, bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler” ifadelerini kullandığı bir videoyu ve Türk Lirası’nın ABD doları karşısındaki değer kaybının grafiği ile yayınlayan Babacan, “Madem para bir ülkenin gücünü, itibarını ve bağımsızlığını simgeliyor; siz niye paramızı yere düşürüyorsunuz, pul ediyorsunuz? 2003-2015 döneminde dolar yıllık ortalama yüzde sadece 3,3 artmış. Bu artıştan ne gücümüze ne itibarımıza ne de bağımsızlığımıza zeval gelir. 2018-2021 arası kur yıllık ortalama tam yüzde 22 artmış. Bu sabah baktığımda dolar 9 lira 25 kuruşun üstünde idi. Bizim 1 liramız neredeyse doların onda birine inmiş. Sayın Erdoğan’a soruyorum: Gücümüze, itibarımıza ve bağımsızlığımıza verdiğiniz zararın farkında mısınız?” diye sordu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FeIdfKN1Xt4?start=1102

Kaynak: igf