AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin Türkiye'nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanı olduğunu söyledi. ANKARA (İGFA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin Türkiye'nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanı olduğunu söyledi.

AK Partili Sözcü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu irade beyanı Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade eder" dedi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinde ortaya konulan irade beyanının "süresini" tartışma konusu yapmak başlıbaşına bir savrulma olduğunu öne süren Ömer Çelik, "Türkiye kararlı ve her türlü bedeli ödemeye hazır biçimde terörle mücadele edecektir. Türkiye'nin terörle mücadelede uluslararası işbirliğine destek verdiğini ifade eden maddeler yıllardan beri tezkerelerde zaten vardır. Bunu ifade eden tezkere maddelerini anlamayanların, milli güvenlik konusunda alfabeyi bilmediği açıktır" ifadelerine yer verdi.

  https://twitter.com/omerrcelik/status/1452977654664204293

Kaynak: igf