Tekfen İnşaat ve HMB Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'den oluşan konsorsiyum, Tüpraş'ın Kırıkkale rafinerisinde yapılacak tesisinin inşası için açılan ihaleyi kazandığını duyurdu.

Tekfen İnşaat ve HMB Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'den oluşan konsorsiyum, Tüpraş'ın Kırıkkale rafinerisinde yapılacak tesisinin inşası için açılan ihaleyi 53.9 milyon dolar ve 10.1 milyon Euro'luk teklifiyle kazandı.

Tekfen Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, rafineride yapılması planlanan sülfür geri kazanım ünitesine ilişkin proje; mühendislik, ekipman ve malzeme temini ile yapım işlerini kapsayacak. Proje, 36 ay sürecek.

1986 yılında başta Ankara olmak üzere İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki birçok ilin petrol talebini karşılamak amacıyla kurulan Kırıkkale Rafinerisi, ek bölümler kurularak büyütüldü. Tesis, Akdeniz standartlarına göre orta düzeyde kompleksiteye sahip bir rafineri haline getirildi. Yıllık 5,4 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip olan Rafineri’nin ham petrol ikmali, Ceyhan-Kırıkkale boru hattı kullanılarak Botaş’ın Ceyhan Terminali’nden sağlanıyor.

Kaynak: anka