Kimya sektöründe faaliyet gösteren kadın ihracatçılar İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) etkinliğinde buluştu. İKMİB Yönetim Kurulu Adil Pelister, kadın ihracatçıların daha aktif rol almasını istedi.

İKMİB ev sahipliğinde bugün düzenlenen etkinlik, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İMMİB Genel Sekreteri Dr. Armağan Vurdu, İMMİB Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Yılmaz’ın yanı sıra kimya sektöründe faaliyet gösteren kadın ihracatçının katılımıyla yapıldı.

Kimya sektörünün güncel durumu ve beklentilerin ele alındığı buluşmada İKMİB Yönetim Kurulu Pelister şunları söyledi:

“İHRACATÇILARIMIZIN BAŞARILARI GURUR VERİYOR: Kadın ihracatçılarımız sektörümüz için büyük bir güç oluşturacak. Kadınların daha fazla yönetimde olmaları gerektiğine inanıyoruz. İKMİB olarak sektörümüzde kadın ihracatçılarımızın daha aktif rol almalarını destekliyoruz ve bunun için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Her yıl kimyanın alt sektörlerine yönelik yaklaşık 20 fuar milli katılımı yapıyoruz. Birlik olarak her yıl İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül töreni düzenliyoruz. Bu yıl da 2021 yılının başarılı olanlarına ödüllerini vereceğiz. Ayrıca İKMİB olarak 2019 yılında 694, 2020 yılında 311 ve 2021 yılında 677 adet yeşil pasaport işlemini tamamladık. Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü olarak kimya sektörümüz 2021 yılında 25,4 milyar dolarlık ihracatla yeni bir rekora imza attı. İhracatçılarımızın bu başarısı bizlere gurur veriyor.

KİMYA TEKNOLOJİ MERKEZİ 2022 YILINDA FAALİYETE BAŞLAYACAK: Kimya sektörümüzün gelişimi açısından büyük önem taşıyan İKMİB Kimya Teknoloji Merkezimizi bu yıl faaliyete almayı hedefliyoruz. KTM, kimya sektöründeki firmalarımızın sertifikalarını alabileceği, akredite test ve laboratuvar hizmeti verecek. Yine içinde start-up alanların olduğu, girişimcilere yönelik bir kuluçka merkezi görevi üstlenecek, arama konferanslarının yapılabileceği aynı zamanda dijital kütüphanesinin olduğu bir Kimya Teknoloji Merkezi olacak. Fizibilite çalışmalarına devam ettiğimiz KTM’nin faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla Kimya Araştırma Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (KATİM) AŞ adıyla Ticaret Bakanlığımızın onayı ile şirketimizi kurduk. Öncelikle boya, plastik ve plastik mamulleri, kozmetik ve kauçuk sektörlerimize hizmet vermeye başlayacak.”

 

Kaynak: anka