İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, İspanya, ABD, Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Ekvator, El Salvador, Honduras, Meksika, Panama, Paraguay, Portekiz, Uruguay ve Almanya'nın ardından Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

İspanya merkezli ve Realtyplus Emlak Grubu şirketi olan RP International, Türkiye pazarına giriş yaptı. Dünya genelinde 19 ülkede bulunan Realtyplus’un kurucusu Alberto Murcia Jabaloy, gayrimenkul sektöründen Özhan Carda ve Cem Mazlum’un kurduğu Realtyplus Franchising Gayrimenkul Danışmanlığı AŞ ile Türkiye’de faaliyet gösterecek.

PANDEMİ KÜRESEL İŞ ORTAKLARINI DEĞİŞTİRDİ

Türkiye pazarının kendileri için oldukça önemli olduğunu belirten Realtyplus kurucusu Alberto Murcia Jabaloy, Türkiye'de temsil edilmenin Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki yapılanmalarına hız vereceğini söyledi. Jabaloy, “Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz anlaşma, Bosna Hersek ve Romanya anlaşmalarımızı tetikledi. Artık, bu ülkelerde de temsil edileceğiz. Türk iş ortaklarımızın bizi Dubai, Mısır ve Pakistan'da birtakım yatırımcılarla görüştürme çalışmaları sürüyor. Pandemiyle birlikte, küresel iş ortamını değiştiren krizlerden birinin içine girdik. Gayrimenkul sektörü ve gayrimenkul danışmanlığına her zaman ihtiyaç var. Az yatırımla, çok sınırlı ve kontrollü maliyetlerle serbest meslekten sınırsız ekip ve alt ekiplere sahip büyük emlak ajansı modellerine sahip birkaç franchise modeli geliştirdik” dedi.

“YABANCILARIN, TÜRKİYE PAZARINA OLAN İLGİSİ ÇOK FAZLA”

Gayrimenkul sektörüne farklı ürünlerle, yepyeni iş modelleriyle girdiklerini söyleyen Realtyplus Franchising AŞ Kurucu Ortağı Özhan Carda, gayrimenkul sektörünün içinde olmayan başka profesyonellere de bayilik verme yöntemiyle ilerleyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Realtyplus, tüm gayrimenkul profesyonellerine açık uluslararası bir gayrimenkul iş platformu. Uluslararası onaylı acentelerimiz ve uzman ekibimizle gayrimenkul yayınlamak, uluslararası ağda yer alan emlak ofisleri ile doğrudan iletişime geçme fırsatı, araştırma yapma ve teklif vermek için teknolojik araçlar sunarken, yatırım ve finansman fırsatlarını da beraberinde sunacağız. Türkiye, gayrimenkul sektöründe önemli bir konuma sahip. Yabancıların, Türkiye pazarına olan ilgisi çok fazla. Türkiye'de makro ekonomik hızlı gelişme, genelde gayrimenkul sektörü ve özelde konut sektörünü de etkilemekte. Ancak sektörde en önemlisi, uluslararası gayrimenkul yatırımlarını koordine eden ve destekleyen, her zaman belirli alanlarda yetkin bir uzman tarafından tavsiye edilen ve müşterilere gerekli değeri sağlayan ekiptir. Realtyplus olarak, Türkiye pazarına yeniliklerle girmeye hazırlanıyoruz. Benimsediğimiz yönetim modelimiz; katılımcı, demokratik, akıllı ve modern yönetim modelidir. Bu amaçla imzalayacağımız her 20 franchising sözleşmesi için 1 iş ortağımızı, dönüşümlü olarak, şirket yönetim kurulumuza karar verici üye olarak atıyoruz.” 

 

Kaynak: anka