Finans, teknoloji, sağlık gibi birçok alanda yatırımları bulunan Hedef Holding'in şirketlerinden İdeal Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık’ın hissedarı olduğu İdeal Data Finansal Teknolojiler halka arz edilecek.

Hedef Holding'in halka açık bağlı ortaklıklarının sayısı 5’e yükseliyor. İdeal Data Finansal Teknolojiler’in halka arzı için süreç başlatıldı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

“Şirketimizin tek pay sahibi olduğu ve 10.000.000 TL esas sermayesinin tamamı ödenen İdeal Data Finansal Teknolojiler AŞ'nin bir finansal teknoloji/yazılım şirketi olması, nitelikli çalışanlarımızın şirkete aidiyetinin arttırılması amacıyla, bağlı ortaklığımızda Türk Ticaret Kanunu'nun 463. maddesi ve diğer hükümlerine göre şarta bağlı sermaye arttırımı ile çalışanlara pay edindirme sürecine başlanmasına, çalışanlara pay edindirme için yapılacak sermaye artırımında azami tutarın 1.000.000 TL (yüzde 9,09) olarak belirlenmesine, işlemlerin gerçekleştirilmesi için İdeal Data Finansal Teknolojiler AŞ yönetim kurulunun yetkilendirilmesine, esas sözleşme tadili ve şarta bağlı sermaye arttırımının tamamlanmasını müteakip, bağlı ortaklığımız İdeal Data Finansal Teknolojiler A.Ş paylarının halka arzını teminen kayıtlı sermaye sistemine geçiş için hazırlıklara başlanmasına ve gerekli prosedürün yerine getirilerek Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verildi.”

 

Kaynak: anka