Yeni Hyundai Tucson, dördüncü nesliyle Türkiye'de satışa sunuldu. Benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip Yeni Tucson’un en ucuz modeli 377 bin TL en yüksek donanıma sahip modeli ise 549 bin TL’den satılıyor. 

İlk kez 2004 yılında satışa sunulan Hyundai Tucson, şimdi de dördüncü nesliyle Türkiye'de satışa sunuldu. Benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip Yeni Tucson’un en ucuz modeli 377 bin TL en yüksek donanıma sahip modeli ise 549 bin TL’den satılıyor. Lansman rengi olan safir maviyle birlikte toplamda 9 farklı gövde rengiyle sunulan yeni Tucson'un iç mekanında da 3 farklı renk temasına yer verilmiş. Siyah-açık gri renklerden oluşan tema kumaş ve deri koltuklarla tercih edilebiliyor. Safir mavi temasıysa sadece deri koltuklarla satın alınabiliyor.

2021 Hyundai Tucson Türkiye'de Comfort, Prime, Elite ve Elite Plus donanım seviyeleriyle tercih edilebilecek. Giriş seviyesinde 10.25 inç dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, elektronik park freni ve geri görüş kamerası gibi donanımlar mevcut. Prime seviyesinde buna ek olarak Panoramik cam tavan, çift bölgeli otomatik klima, şerit takip sistemi ve ön çarpışma güvenlik sistemi gibi özellikler devreye giriyor.

4 ÇEKER VE YÜKSEK MOTOR GÜCÜ İLE GELİYOR

Yeni Tucson'un Elite donanım seviyesinde elektronik vites paneli, 10.25 inç multimedya ekranı, 3 bölgeli otomatik klima, led ön ve arka farlar gibi donanımlar yer alırken, Elite Plus seviyesindeyse çevre görüş kamerası, kör nokta görüntüleme sistemi, premium ses sistemi ve hafizalı sürücü koltuğu gibi konfor odaklı ek özellikler bulunuyor. SUV modelin yeni nesli Türkiye’de 1.6 litre turbo benzinli ve 1.6 litre turbo dizel ünitelerle tercih edilebilecek. Benzinli ünite 180 beygir güç ve 265 Nm tork çıkışına sahip. Dizel taraftaysa 136 beygir güç ve 320 Nm tork söz konusu. Her iki ünite de standart olarak 7 ileri DCT ile kombine edilmiş. Öte yandan Elite Plus donanımında 4x4 özelliği de devreye giriyor.

Kaynak: anka