Henkel’in 2021 yılı ilk çeyrekte grup düzeyinde satışları 5 milyar euroya yaklaştı. Şirket ilk çeyrekte, yüzde 7,7 oranında büyüdü.

Henkel 2021 yılı ilk üç ayına ilişkin finansal sonuçları açıkladı. Henkel’in 2021 yılı ilk çeyrekte grup düzeyinde satışları 5 milyar euroya yaklaştı. Şirket ilk çeyrekte, yüzde 7,7 oranında büyüme kaydetti.

Henkel CEO’su Carsten Knobel, “Tüm iş birimlerimizin de katkıları sayesinde, ilk çeyrekte oldukça iyi bir iş performansına ulaştık. Piyasalarımızda süregelen belirsizliğe rağmen endüstriyel talebin beklenenden çok daha hızlı şekilde toparlanması ele alındığında, iş gelişimine ilişkin olarak yılın kalan bölümü için iyimser bir öngörüye sahibiz. Güçlü yıl başlangıcımızın ardından, bugün itibariyle satış ve kar hedeflerimizi yükseltmiş bulunuyoruz” dedi. 

2021 mali yılının geri kalanı hakkındaki yorumlarını paylaşan Henkel CEO’su Carsten Knobel  şunları söyledi: “Güçlü yıl başlangıcımızın ardından, hedeflerimizi yükselttik ve yılın bütünü için artık daha yüksek bir satış ve kar büyümesi bekliyoruz: Grup seviyesinde Henkel yüzde 4,0 ile 6,0 arasında bir organik satış büyümesi ve yüzde 14,0 ile 15,0 arasında bir düzeltilmiş satış kazancı (EBIT marjı) öngörüyor.”

Kaynak: anka