Bu yılın ilk çeyreğinde Hırvat sigorta şirketi OTP Osiguranje’i satın aldığını açıklayan Groupama Grubu, hisse devir işlemlerinin tamamlandığını ve ülkede faaliyete başladıklarını açıkladı.

Groupama Grubu 2021 yılının başında Macaristan’daki şirketi Groupama Biztosító aracılığıyla Hırvat sigorta şirketi OTP Osiguranje’nin hisselerinin tamamını OTP Bank’tan satın aldığını açıklayan uluslararası sigorta şirketi Groupama, hisse devir işlemlerinin tamamlandığını ve Hırvatistan’da Groupama Osiguranje markası altında resmen faaliyete başladığını duyurdu. 

OTP Osiguranje’nin hayat sigortalarının geliştirilmesi anlamında Hırvatistan’da önemli bir yol kat ettiğini açıklayan Groupama Grubu, bu branşa odaklanmaya devam edeceklerini; kısa vadede ise OTP Bank ile olan stratejik iş birliği kapsamında hayat dışı branşlardaki sigortacılık faaliyetlerine önem vereceklerini açıkladı. 

Hırvatistan’ın yüksek sigortacılık potansiyeline dikkat çeken Groupama Grubu Uluslararası Bağlı Ortaklıklar Müdürü Olivier Péqueux, “Groupama’ya büyüme fırsatı sunan ve potansiyeli olan bir pazarda satın alma gerçekleştirdik. Bu satın alma ayrıca, Orta ve Doğu Avrupa’da OTP Bank ile sürdürdüğümüz uzun vadeli iş birliğinin değerini gösteriyor” dedi. 

Fransa’nın en büyük mütüel sigorta şirketi olan Groupama, Orta ve Doğu Avrupa’da pek çok ülkede faaliyet gösteriyor. Groupama Grubu, İtalya’nın yanı sıra özellikle Romanya, Macaristan, Slovakya, Yunanistan ve Türkiye’de önemli sigorta şirketleri arasında yer alıyor. Groupama ayrıca, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Çin ve Tunus’ta da faaliyet gösteriyor. 11 milyonu aşan müşterisine hayat sigortası ve hayat dışı sigortanın yanı sıra mali hizmetler sunan Groupama’nın dünya çapında 31 bin çalışanı bulunuyor.

Kaynak: anka