Bulut servis sağlayıcısı GlassHouse, pandemi döneminde Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Umman gibi ülkelerden gelen yoğun taleplere daha hızlı yanıt vermek hedefiyle, Johannesburg’dan sonra Doha’da da ofis açıyor.

GlasssHouse Körfez stratejisi kapsamında, bölgenin en büyük 300 şirketine Veri Yedekleme ve İş Sürekliliği Çözümleri, Yönetilen Uçtan Uca Bilgi Teknolojileri (BT) Hizmetleri ve SAP Altyapı Çözümleri ile hizmet verecek.

Şirket olarak Türkiye’yi BT alanında merkez üssü olarak konumlandırmak istediklerini aktaran GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık proje hakkında bilgi verdi:

“TÜRKİYE’NİN KÜRESEL PAZARLARDAN DAHA FAZLA PAY ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ: Gerçekleştirdiğimiz açılım bölgedeki kamu kurumları ve özel sektörün dijital dönüşümüne katkı sağlayacak. İkinci yurt dışı yatırımımızla da BT alanındaki etkinliğimizi, bilgi birikimimizi ihraç etmeye devam edeceğiz. GlassHouse olarak, Türkiye’nin dijital dönüşüm ve BT teknolojileri alanında küresel pazarlardan daha fazla pay alması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Satın alma ve ortaklıklarla ürün portföyümüzü her geçen gün genişleterek Türkiye’yi bilişim teknolojileri alanında önemli bir merkez üssü olarak konumlandırmak istiyoruz.  

BÖLGEDEKİ PAZAR PAYIMIZI ARTIRACAĞIZ: 2018’den bu yana yaptığımız yatırımlarla sadece Türkiye’nin değil, bölgenin en geniş BT altyapı servisleri portföyüne sahibiz. Bölgenin en önemli şirketlerine dijitalleşme yolculuklarında uçtan uca BT hizmeti veriyoruz. Afrika’da oluşan talebi karşılamak için 2019 yılında Johannesburg’da ilk uluslararası ofisimizi açmıştık. Buna ilave olarak, Veri Yedekleme ve İş Sürekliliği, Siber Kurtarma ve SAP servislerimize Körfez bölgelerinden güçlü bir talep olduğunu görüyoruz. Halihazırda Türkiye üzerinden birçok firmanın bu taleplerine yanıt veriyoruz. Bu taleplere yerinde ve daha hızlı cevap verebilmek için Körfez bölgesinde Katar üzerinden yeni bir yapılanma kararı verdik. Bölgede yeni kurduğumuz şirketimizle pazar payımızı daha da artıracağız.”

“BİLGİ VE TECRÜBEMİZİ ÇEVRE ÜLKELERDE VE DÜNYADA DA KULLANMAK İSTİYORUZ”

Katar’ın başkenti Doha’da açılan GlassHouse Körfez ofisinde ülke müdürü olarak Hakan Dincel görev alacak. Hakan Dincel ise şunları söyledi:

“GlassHouse tamamen müşteri odaklı bir hizmet firması. Bu yaklaşımı ile sürekli olarak müşteri sayısını artıran ve hizmet kalitesi sürekli ödüllendirilen bir marka. Sahip olduğumuz yüksek seviyedeki bilgi, tecrübe ve hizmet kalitemizi çevre ülkelerde ve dünyada da kullanmak istiyoruz. Ülkemizde gösterdiğimiz bu başarıyı bölgede de tekrarlamak için emin adımlarla ilerliyoruz.”

 

 

Kaynak: anka