İzmir çıkışlı konut şirketi Folkart, İstanbul’da, "Folkart Nefes İstanbul" adını taşıyan 96 villalık ilk projesini tamamlayarak satışa sundu. Toplam yatırım değeri 16 milyar TL’yi bulan projede villaların geniş bahçeli, özel havuzlu, 3+1’den 6+1’e kadar çeşitli alternatifleri bulunuyor. 

Şirketten yapılan açıklamada; İstanbul’daki ilk konut projesi olan Folkart Nefes İstanbul’u tamamlayarak satışa sunan Folkart’ın, ulusal ve uluslararası birçok ödül kazandığı ve İzmir’de çok sayıda projeyi tamamlayarak zamanında sahiplerine teslim ettiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada; toplam yatırım değeri 16 milyar lirayı bulan Folkart Nefes İstanbul’un, yüzde 80’i yeşil alandan oluşan 123 bin metrekarelik arsada inşa edildiği belirtildi. Küçükçekmece ilçesinde “Hayat Buna Değer” sloganıyla hayata geçirilen proje ile çevre dostu, ileri teknoloji ile donatılmış, uluslararası standartlara uygun yeni yaşam alanının İstanbullulara sunulduğu dile getirildi.

Açıklamaya göre; Folkart Nefes İstanbul projesinde, geniş bahçeli, özel havuzlu, müstakil yaşam tarzına uygun 3+1’den 6+1’e kadar çeşitli alternatiflerde 96 villa bulunuyor. 

"İSTANBUL'DA KONUT ÜRETMEYE YÖNELİK YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Folkart Nefes İstanbul’un doğadan ilham alan, sürdürülebilir ve lüks bir mimarinin hâkim olduğu, estetik çizgisi çok yüksek, tüm yaşam öğelerini bir araya getiren müstakil evlerden oluştuğunu vurguladı. Folkart Nefes İstanbul’un, "Yedi tepeli şehir" için sadece bir ilk adım olduğunu belirten Mesut Sancak, İstanbul’da konut üretmeye yönelik yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

"8 PROJE ÇALIŞMASINI AYNI ANDA YÜRÜTÜYORUZ"

Folkart’ın, Pharmactive İlaç, Volt Motor, Volt Redüktör, Volt Teknoloji gibi yeni adımlarıyla, sanayide derinleşen Saya Grup’un bir iştiraki olduğunu belirten Sancak, “Şirketimiz İstanbul ile birlikte, önümüzdeki dönemde, özellikle Bursa, Ankara, Antalya, Manisa ve Bodrum’da yeni yatırımlarla gündeme gelecek. Folkart Nefes İstanbul ile birlikte kalitemizi, güvenilirliğimizi ve projelerle öne çıkan yaşam anlayışını İstanbul’a taşıyacağımız için çok mutluyuz. Folkart Nefes İstanbul’un da aralarında bulunduğu 8 proje çalışmasını aynı anda yürütüyoruz. 2021 yılında şirketimizin kuruluşunun 15. yılını kutluyoruz. Folkart Nefes İstanbul, 15 yılın bir simgesi, nişanesi olarak görüyoruz” dedi.

"SADECE KONUTA DEĞİL SANATA DA YATIRIM YAPIYORUZ"

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kurumsal sorumluluk anlayışıyla sadece konuta değil kültür sanat alanında da yatırımlar yaptıklarını söyledi. Sancak, bu çerçevede Folkart bünyesinde faaliyet gösteren Folkart Academy aracılığıyla tiyatro başta olmak üzere sanatın pek çok farklı alanıyla ilgili ücretsiz eğitimler verildiğini belirtti. Sancak, "Folkart Gallery ise açtığı sergilerle ülke çapında ses getiriyor ve en iddialı galeriler arasında yer alıyor. 23 Kasım’da Türkiye’de yankı uyandıracak bir İbrahim Çallı sergisini, Folkart Gallery’de açacağız. Folkart’ın adında yer alan ‘folk’ ve ‘art’ sözcüklerinin hakkını veriyoruz. Kültür-sanat ışığını her yeni adımımıza yansıtıyoruz. Folkart Gallery ve Folkart Academy’nin faaliyetlerini, orta vadede İstanbul’a da taşımak istiyoruz” dedi.

Kaynak: anka