Küresel çapta yapılan bir araştırmaya göre, işçilerin yüzde 79'u uzaktan çalışmaktan memnun ve kendilerini verimli buluyor. Çalışanını denetlemek için çeşitli yöntemlere başvuran şirketlerde ise personel değişim hızı yüzde 41 seviyesinde. Yani yapılan denetimle güveni zedelenen çalışan iş bırakıyor.

Kurumsal yazılımın şirketi VMware, Inc. (NYSE: VMW), yeni hibrit çalışma modellerine duyulan güveni küresel bazda inceledi. NYSE: VMW, çalışan performansındaki artışı ve yeni hibrit çalışma modellerine duyulan güvenin, uzaktan denetleme önlemlerinin daha fazla uygulanmasıyla tehlike altında olabileceğini ortaya çıkaran küresel araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

ŞİRKETLERİN YÜZDE 70’İ VERİMLİLİK İÇİN GÖZETLEME YAPIYOR

Araştırma için ankete katılan şirketlerin yüzde 70'i, hibrit çalışma yöntemine geçildiğinden beri çalışanların verimliliğini gözlemlemek için denetim önlemlerini uygulamayı planlıyor ya da halihazırda uyguluyor.

Şirketlerin denetimlerini, yüzde 44 e-posta, yüzde 41 web hareketleri, yüzde 43 birlikte çalışma araçları, yüzde 29 denetimi, video gözetimi, yüzde 28 web kameraları, yüzde 28 tuş kaydedici (keylogger) yüzde 26 yazılımlar üzerinden yapıyor. Bu yöntemleri uygulayan şirketlerde personel devir hızı ise yüzde 41 seviyesinde.

VERİMLİLİĞİ ÖLÇMEK İÇİN YENİ YOLLAR OLUŞTURULMALI

Araştırma bulguları, şirketlerin çalışan performansını günlük aktiviteye bağlı kalmadan değerlendirmek için oluşturacağı yöntemde kurulması gereken hassas bir denge olduğunu gösteriyor.  Çalışanların yüzde 79'u uzaktan çalışma teknolojilerinin daha önce hiç olmadığı kadar verimli çalışabilmelerini sağladığını söylüyor. Şirketlerin yüzde 74'ü de çalışanların verimliliğini ölçmek için yeni yollar oluşturmak zorunda olduğunu paylaşıyor. Bu şirketlerin yüzde 55'i iş yüklerini tartışmak için yöneticilerle düzenli görüşmeler yapmak, yüzde 53'ü yapılan işi ve karar kılınan çıktının değerlendirilmesi ve yüzde 47'si de yeni proje yönetim yazılımı kullanmak gibi performans odaklı çözümlerle çalışanların verimliliğini gözlemleyebildikleri yeni yollar geliştirdiklerini belirtiyor.

ÇALIŞANLARIN DÖRTTE BİRİ İZLENİP İZLENMEDİĞİNİ BİLMİYOR

Araştırmaya katılan 10 çalışanın yaklaşık altısı (yüzde 59), şirketlerinin hibrit çalışmaya geçiş kapsamında verimliliklerini izlemek için yeni yollar geliştirmek zorunda olduğunu savunuyor. Çalışanların dörtte biri (yüzde 24), şirketlerinin verimliliğini takip etmek için cihazlarında izleme sistemlerini kullanıp kullanmadığını bilmiyor. 

 

Kaynak: anka