Anadolu Üniversitesi ve Beeo Propolis şirketi iş birliğinde, ilköğretim öğrencilerine sağlıklı beslenme ve davranış alışkanlıklarının kazandırılacağı “Nasreddin Hoca ve Yunus Emre ile Sağlıklı Yaşam Sosyal Sorumluluk Projesi” yürütülecek. Projede, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri de görev alacak.

Beeo Propolis şirketi ve Anadolu Üniversitesi iş birliğinde, “Nasreddin Hoca ve Yunus Emre ile Sağlıklı Yaşam Sosyal Sorumluluk Projesi” yapılacak. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin de görev alacağı projede, çocuklara sağlıklı beslenme ve davranış alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında hazırlanacak olan kitap; ilköğretim 2 ve 3. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

“ÖĞRENCİLERİMİZE BURS SAĞLAYACAĞIZ”

İmza töreninde konuşan Beeo Propolis Kurucusu ve Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı, proje ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Hem geleneksel ve milli değerlerimizi hem de Anadolu’dan sofralarımıza ulaşan zengin arı ürünlerinin önemini çocuklarımıza aktaracağız. Aynı zamanda da projede görev alacak öğrencilerimize de burs sağlayacağız ve eğitimlerine destek vereceğiz. Bu proje, hayatlarımızı büyük ölçüde etkileyen pandemide, çocuklarımızın kendi sağlıklarını doğal arı ürünleri ile nasıl koruyabilecekleri ve arıların insan hayatındaki yeri ve öneminin hatırlatılması açısından da çok etkili olacak. Kitapta, beslenmelerine bu değerli besinleri nasıl dahil edebilirler, arı ürünlerinin faydaları nelerdir, arıların tozlaşmaya ve sürdürebilir tarıma ve doğaya katkıları gibi önemli konular da yer alacak.

Sosyal sorumluluk ve gönüllülük esasına göre hayata geçirilecek projede görev alacak öğrencilere, 5 ay süresince uzman akademisyenler tarafından metin ve senaryo yazarlığı eğitimi verilecek. Sağlıklı beslenme rutini içerisinde çok önemli bir yeri olan arı ürünleri, Anadolu’nun eşsiz florasının değerli besin ögesi zenginliğini de bizlere sunuyor. İlköğretim 2. ve 3. sınıf öğrencilerine sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve doğru davranış alışkanlıklarını kazandırmayı hedefleyen bu kitapta, Anadolu arı ürünlerinin farkı ve önemine de değinilecek. Kitabın ana ekseninde yediden yetmişe insanımızın hayatına dokunan Türk Bilgesi Nasreddin Hoca ve hoşgörü timsali, Türkçemizin çağları aşan temsilcisi Yunus Emre yer alacak.”

REKTÖR FUAT ERDAL: GENÇ KUŞAKLARA ÖZ KÜLTÜRÜMÜZÜN AKTARILMASINDA KÖPRÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal da şunları söyledi:

“Bu proje kültürümüzün yaygınlaştırılması açısından çok önemli. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerimiz, ilköğretim 2. ve 3. sınıf öğrencilerine sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve doğru davranış alışkanlıklarını kazandırmayı hedefledikleri bir kitap hazırlamak için kolları sıvadılar. Bu eğitimi alan öğrencilerimiz, Nasreddin Dede ve Yunus Emre adını taşıyan karakterler üzerinden bir hikâye kitabı tasarlayacak. Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan kitap, Valiliğimiz tarafından ilköğretim 2. ve 3. Sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Hazırlanacak olan hikâye kitabı; eğlendirip güldürürken hem çocuklara sağlıklı beslenmeyi hem de doğru davranış alışkanlıklarını kazandırmayı hedefliyor. Geleneksel ve milli değerlerimizin, kültür kodlarımızın özellikle çocuklara ve genç kuşağa aktarılması Üniversitemizin önemli bir misyonudur. Bu bakış açısıyla, özellikle genç kuşaklara öz kültürümüzün aktarılması hususunda köprü olmaktan gurur duyuyoruz. Kültür mirasımızın temsilcileri Nasreddin Dede ve Yunus Emre isimlerinin kitabımızın kahramanlarına verilmesi elbette ki tesadüf değildir. Yabancı kültürü besleyen yayınlar yerine ecdadımızın değerlerini aktarmayı önemli buluyoruz. Kitapta; Türkçemizin doğru kullanımına, atasözlerimiz ve deyimlerimizin de zenginliğine ve çeşitliliğine vurgu yapılacak. Kitapta ayrıca Eskişehir’in tarihi ve kültürel mekanlarına ve yerel motiflerine de dikkat çekilecek.

Hepimizin gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği üzerine hayalleri var. Çocuklarımızın her zamankinden daha fazla ‘doğru rol modellerine’ ihtiyacı vardır. Onların sağlıklı ve bilinçli olması noktasında yapılacak bir projeye ortaklık etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Projede görev alacak öğrencilerimiz kendi alanları ile alakalı becerileri doğrultusunda hayatları boyunca, gurur duyabilecekleri bir eser ortaya koyacaklar. Bu projenin gelecekte üretecekleri değerli eserlere, ilham kaynağı olacağına inanıyorum. Bu proje aynı zamanda, üniversiteler ve özel sektör iş birliği noktasında da güzel bir örnek teşkil edecek. Nitelikli genç, nitelikli toplum ve gelişmiş ülke demektir. Öğrencilerimiz bu tür projeler sayesinde, analitik düşünme becerilerini ve kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirme imkânı bulacaklar. Projede yer alacak öğrencilere ayrıca BEEO Propolis tarafından burs imkânı da sağlanacak. Projeye emek verecek olan öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve değerli paydaşımıza teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: anka