Abalıoğlu Yağ, 2020 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren firması olması nedeniyle Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından “İhracatın Yıldızı” seçildi. 

Pandemi koşullarına rağmen EİB Türkiye’ye 13 milyar 4 milyon dolar döviz kazandırdı. EİB bu ihracata 5 milyar 331 milyon dolarlık katkı sağlayan 58 üyesini “İhracatın Yıldızı” unvanıyla ödüllendirdi. 2020 yılında Ege Bölgesinden en fazla ihracat gerçekleştiren firma, en fazla ihracat gerçekleştiren dış ticaret sermaye firması ve birlikler bazında en fazla ihracat yapan firmalara ödülleri verildi.

EN FAZLA İHRACAT GERÇEKLEŞTİREN FİRMA ABALIOĞLU YAĞ OLDU

İzmir Aliağa'daki geniş kapasiteli ve yüksek Teknolojili bitkisel yağ tesisiyle Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, Ege Hububat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi firmalar arasında en fazla ihracat gerçekleştiren firma seçildi.

“BİTKİSEL YAĞ ALANINDA BÜYÜK YATIRIMLARA İMZA ATTIK”

Abalıoğlu Yağ Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Boz, "İhracatın Yıldızı" olarak ödüllendirmelerini şu sözlerle değerlendirdi:

"Abalıoğlu Yağ olarak kuruluşumuzdan bu yana insanların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesine katkıda bulunmak misyonuyla bitkisel yağ alanında büyük yatırımlara imza attık. İşimize gösterdiğimiz özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar sayesinde sadece ülkemizde değil, global pazarlarda da büyümemizi sürdürüyoruz. Bugün, yağlı tohumlar sektöründe Türkiye’nin önde gelen ihracatçı firmalarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemize ve ülkemize ihracatıyla değer katan Ege İhracatçı Birlikleri üyesi diğer tüm şirketleri tebrik ediyoruz.”

Kaynak: anka