BURSA (İGFA) - İçerdiği bu vitamin ve mineraller ile hurma ‘tam bir şifa meyvesi’ olarak nitelendiriliyor. Hem tok kalmayı, hem de yüksek vitamin mineral içeriği nedeniyle özellikle oruç tutarken mutlaka tercih edilmesi gerekiyor.  

Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, aynı zamanda şeker içeriği yüksek bir besin olduğu için özellikle diyabet hastalarının hurmada porsiyon miktarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Özcan, hurmanın 3 küçük adedinin ortalama 60 kalori içerdiği ve bu bir porsiyon meyveye denk geldiğini kaydetti.

"Dolayısıyla sahur veya iftarda 2-3 adet tüketmek yeterli olacaktır. Diyabet hastaları hurma yerken yanında yoğurt veya fındık ile badem gibi kuruyemişlere de yer vermeliler. Böylelikle kan şekeri salınımı daha kontrollü olacaktır” diyen Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, hurma mide asidini dengelediğini ve ani acıkma ile mide yanmalarını önlediğini belirterek, "Bu etkileri nedeniyle mide problemi yaşayan kişiler de hurmayı rahatlıkla tercih edebilirler" dedi. 

Kaynak: igf