Ünlülerin doktoru olarak tanınan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Sezgin, tüm Türkiye’yi etkisi altına alan karlı ve soğuk havada gözlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.İSTANBUL (İGFA) - Op. Dr. Tuncay Sezgin, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü şu günlerle ilgili göz sağlığına dair önemli uyarıda bulundu. Düşen sıcaklığın göz çevresindeki damarların daralmasına neden olduğunu belirten Op. Dr. Sezgin, bu durumun çok sık olmamakla birlikte çift veya bulanık görme gibi sorunlar oluşmasına yol açabileceğini öne sürerek, "Eğer hava çok soğuduğunda görme kaybı yaşıyorsanız bu durmu mutlaka ciddiye alın” dedi.

Özellikle bugünlerdeki gibi dönemlerde ortaya çıkan ve halk arasında kar körlüğü olarak bilinen fotokeratisis hakkında da bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Sezgin, hastalığın genellikle karlı havalarda araç kullanan veya kış sporlarıyla ilgilenen kişilerde görüldüğünü dile getirdi.

Soğuk havalarda gözleri korumak için nelen yapılması gerektiğini de aktaran Op. Dr. Tuncay Sezgin, gözlerinde kırma kusurları olan kişilerin, kış aylarında lens yerine gözlük kullanmalarının gözlerin soğuk rüzgarlardan korunmasını sağlamanın yanı sıra, göz ısısının korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

Kaynak: igf