Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2022 yılında da kentteki ve kent dışındaki yangınlara müdahale etti, yurttaşı yangın riskine karşı bilinçlendirmek için eğitimler düzenledi. 

Mersin İtfaiyesi, 2022’de yangınlarına müdahale etti, söndürme çalışmalarına destek verdi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği faaliyetler ve müdahale ettiği olaylar hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın, yıl boyunca özellikle eğitim konusunda başarılı projelere imza attıklarını belirtti.

İtfaiye Dairesi’ne bağlı ekiplerin Mersin’deki yangınların dışında, farklı illerde ve uzak noktada bulunan ilçelerde yaşanan orman yangınlarına da en kısa sürede müdahale ederek destek verdiğini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

“Elbette üzüldüğümüz noktalar oldu. Özellikle Büyükeceli’deki büyük orman yangını. Diğer kurumlarla birlikte ortak çalışmalar yürüttük. Arkadaşlarımız gerçekten canla başla müdahale ettiler. Kısa zamanda kontrol altına aldık. Bu yangın ile birlikte, 2021 yılına göre çok daha dikkatli ve duyarlı olduğumuzu, kendimizi geliştirdiğimizi ifade etmiş olduk.

Filomuzda çok üst seviyede, 20 araca sahip olduk. En kısa zamanda da ATA Eğitim Merkezi’miz faaliyete geçecek. Ayrıca İtfaiye Bilgi Sistemimizi, dijital dünyadan kendi telefonlarımıza taşımayı amaçlıyoruz. Kadromuzu kısa zamanda yol haritasından tutun, personellerin bir binaya gittiklerinde içeride kaç kişi yaşadığını görebileceği bir pozisyona getireceğiz. Bunlar en kısa zamanda bitecek ve biz de hizmetlerimizi daha iyi yapacağız. İstasyonlarımız, eş değer illere göre çok iyi. İstasyon sayılarını artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle yangına müdahale etme sürecimiz daha hızlı olacak.”

“EĞİTİM FAALİYETLERİNİ ARA VERMEDEN SÜRDÜRÜYORUZ”

Yıl içerisinde eğitim faaliyetlerini de ara vermeden sürdürdüklerini söyleyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu eğitimleri anaokulundan itibaren vermeye çalışıyoruz. Önce kendimizi dinamik olarak dinç tutmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken, özellikle sivil toplum örgütleriyle birlikte protokollerimiz oluyor. Sivil toplum örgütlerini, kendi çalışmalarımız içerisine entegre etmeye çalışıyoruz. Her şeyi biz düşünemeyebiliriz veya göremeyebiliriz, ama onlarla birlikte her noktaya ulaşabilecek pozisyonlar oluşturmaya çalışıyoruz.”

Geçen aylarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen itfaiye personelleri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirdikleri ‘Köpekli Arama Kurtarma Çalıştayı’ ile bir ilke imza attıklarını dile getiren Aydın, “Bu çalıştaya iki farklı üniversiteden çok değerli hocalarımız, köpek federasyonları ve derneklerinden katılan arkadaşlar oldu” dedi. 

Daire Başkanlığı olarak karada olduğu gibi, denizde de faaliyetler sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Aydın, “ODTÜ ile resif çalışması yaptık. Özellikle denizdeki balıkların üremesi için, ortak faaliyetlerde bulunduk. Bunu bir sonraki safhada Caretta kaplumbağalar için de devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka