Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de yapılması planlanan projelerle ilgili Ankara’da bir dizi görüşme yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’yi ziyaret eden Seçer, Bozyazı’da yapılması öngörülen katı atık tesisi, Pamukluk Barajı içme suyu isale hattı, ve arıtma tesisi projelerini anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e yapılacak yatırım ve projelerle ilgili olarak Ankara’da bir dizi temasta bulundu. Makamında ziyaret ettiği Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye başarılar dileyen Seçer, belediyenin yaptığı ve yapacağı projeler ile uzun süredir bekleyen tahsis talepleriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

BOZYAZI KATI ATIK TESİSİ İÇİN İZİN TALEBİ

Seçer ve beraberindekiler, Orman Genel Müdürlüğü’nün önceki yıllarda kamu yararı görerek ön izin verdiği JICA Kredisi için onay da alınan Bozyazı Entegre Katı Atık Yönetim Projesi ile ilgili bilgileri de aktardı. Bozyazı, Anamur ve Aydıncık’a hizmet edecek olan bu tesisin yapılmasının öngörüldüğü Bozyazı Gözce Mahallesi Dereboyu mevkiinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın araştırmalarında AB normlarına uygun ve belirlenen kriterleri yerine getirebilen tek yer olduğuna dikkat çekilen görüşmede, bu alanın kullanılmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesi adına izin talep edildi.

PAMUKLUK İÇME SUYU İSALE HATTI

Ziyarette Bakan Kirişçi’ye, su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı’ndan Mersin’e içme suyu temin edileceğini hatırlatan Seçer, proje bileşenlerinden olan iletim tünelinin inşaatının tamamlandığını, ancak isale hattı, arıtma tesisi ve ana su deposu yapılarına ait ihale ve inşaata dair herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Seçer, Mersin’de hızla artan nüfusun da göz önünde bulundurulması halinde; önümüzdeki yıllarda kentte su arzında yaşanabilecek yetersizliğin önüne geçilmesi için isale hattı ve kamulaştırma süreçlerinin zaman yitirmeden başlatılması gerektiğini de belirtti.

AYDINCIK ARITMA TESİSİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Seçer, Kirişci’ye Aydıncık Atık su Arıtma Tesisi ile ilgili de bilgi verdi. Cumhuriyet Mahallesi’nde orman sahası içerisindeki alan için 49 yıl süreli orman kesin izni verildiğini belirten Seçer, ancak bu sahanın topografik yapısından kaynaklı oldukça eğimli olduğunu ve bu sebeple de atık su arıtma tesisi inşasına uygun hale getirilebilmesi için telafisi güç ekonomik sorunlar oluşabileceğine dikkat çekti. Bu sebeple, atık su arıtma tesisine alternatif yer olarak Hacıbahattin Mahallesi’nde orman parseli içerisinde yeni bir alan bulunduğunu ve bu alanla ilgili de Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazılarak başvuruda bulunulduğunu hatırlatan Seçer, Aydıncık Merkez mahallelerinde yapılan kanalizasyon sisteminin atıl kalmaması, çevrenin korunması için atık su arıtma tesisinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Seçer, Hacıbahattin Mahallesi’nde atık su arıtma tesisinin yeni yeri için proje ve orman izin çalışmalarının hızlandırılmasının uygun olacağını dile getirdi.

 

Kaynak: anka