Dünya çapında katıldığı pasta yarışmalarında önemli dereceler kazanan Banu Salihoğlu, yaşamını sürdürdüğü Hollanda'dan ülkesine dönüş yaparak Bursa'da açtığı Rose Cakes'te uluslararası tescilli pastalarını artık Türk halkı için şekillendiriyor.

BURSA İGFA- Hollanda'da yaşamını sürdürdüğü süre içinde İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde katıldığı pasta yarışmalarında birçok madalyanın sahibi olan Banu Salihoğlu, artık tescilli hale gelen lezzetlerini Türk insanıyla buluşturma kararı alarak Bursa'ya yerleşti. Nilüfer 23 Nisan'da Rose Cakes ismini verdiği kendi pasta-kafesine renkli bir açılış yapan Salihoğlu, seçkin misafirlerini ağırladı. Bursalı ünlü sanatçı Mehmet Çevik'in de katılarak konuklara mini bir konser verdiği açılışta konuşan Salihoğlu, 'Yıllardır Hollandalıların büyük teveccüh gösterdiği lezzetlerimi artık kendi memleketime getirmenin zamanının geldiğini yürekten hissettim. Artık herkesi Rose Cakes'te el yapımı ve tasarım pastalarımı tatmaya bekliyorum' dedi.

BANU SALİHOĞLU HAKKINDA

2016 yılında yaşamını sürdürdüğü Hollanda'da pastacılık eğitimleri almaya başlayan ve eş zamanlı olarak orada kendisine bir atölye açan Banu Salihoğlu, kısa sürede ülkenin en tanınan şeflerinden biri haline geldi. 2018'de İngiltere'de düzenlenen Cake International Yarışması'nda 'Small Decoratrue Exhibit kategorisinde Altın Madalya kazanan Salihoğlu, 2019'da ise Almanya'daki Internationale Tortenmesse Yarışması'nda Dekoratrues Element kategorisinde Gümüş Madalya'nın sahibi oldu. Başarıları bunlarla kalmayan Salihoğlu, bu kez 2019'da İngiltere'de düzenlenen Cake International Yarışması'nda iki ayrı kategoride Bronz Madalya aldı.

Kaynak: igf