Azeri Türk modacı Rufat İsmail'in Paris defilesine dünya basınının ilgisi büyük oldu.İSTANBUL (İGFA) - Ünlü modacı dünyanın en önemli moda organizasyonu olan Paris Fashion Week’te Christian Dior, Balenciaga, Elie Saab, Michale Cinco” gibi dünya devleriyle aynı takvimde yer aldığı defilesine dünya basının ilgisi objektiflere yansırken Parisli moda severlerin defileyi izlemek için kapıda oluşturduğu kuyruk ilgi çekti. Pr ve Marka danışmanlığını Selim Akar'ın yaptığı defileye uluslararası medya kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

Podyuma çıkan tüm modellerin kaşları makyaj teknikleriyle ortaları birleştirilip m şekline getirilip çatık kaş etkisi yaratılarak özgür ve güçlü kadınlar simgeleştirildi.

Ağırlıklı kahverengi, siyah, kırmızı, krem, mavi renklerinden oluşan Azerbaycan devlet müzesinde korunan ve sergilenen kültür mirası halılarından ilham alınan “Sumakh"” adını verildiği 21 parçalık koleksiyonunun tümünde Azerbaycan halılarının üstünde bulunan Çelebi, Hanlık, Achma, Yumma, Nalbeki. Gül desenleri aslına uygun biçimde koleksiyon için özel olarak oluşturulan eşsiz kumaşlarla yansıyarak eşsiz kostümlerde hayat buluyor. Kasnak el işçiliği ile kullanılan 15.000 adet yarı değerli taş Koleksiyonun güçlülüğünü ortaya koyan başka bir göz alıcı detay olarak ortaya çıkıyor. Koleksiyonun tamamı 3 ay gibi bir sürede 30 kişilik bir ekip tarafından tamamlandı.

Rufat İsmail şıklığın, zarafetin, elegant stili ile dünya modasında stilleri en fazla konuşulan ve takip edilen ‘First Lady’ler arasında ilk sıralarda gösterilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi First Lady Mehriban Aliyeva ‘ya yaptığı özel tasarımlarıyla da Dünya moda devleri arasında ilgi çekiyor.

Kaynak: igf