Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve AFAD ekipleri tarafından AFAD Eğitim ve Tatbikat Alanında "Enkaz Altından Yaralı Kurtarma" Tatbikatı, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in  yönetiminde gerçekleştirildi.

Kırklareli'de, UMKE ve AFAD ekiplerinden tatbikat
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in komutuyla başlayan tatbikatta senaryo gereği,  Kırklareli ilinin güneyinden geçen Kuzey Anadolu fay hattının Saroz Körfezi kısmında büyüklüğü 7,2 olan bir deprem meydana geldi. AFAD, alınan ilk bilgiler ışığında tüm hizmet gruplarının seviye 2’den afete müdahale çalışmalarına başlaması çağrısı yaptı.


Vali Osman Bilgin’in yönetim ve koordinasyonunda tüm olası senaryoların değerlendirildiği tatbikat UMKE, AFAD ve ilgili tüm ekiplerin müdahalesi ile başarı ile gerçekleşti. Vali Bilgin, tatbikat sonunda yaptığı açıklamada, "Yapılan tatbikatla afetlerin kaçınılmaz olduğunun yanı sıra doğru ve etkin müdahale yöntemleriyle başarılı olabileceğimizi ve kayıpları en aza indirebileceğimizi göstermiştir. Burada yapılan bu tatbikat ve çalışmaların yurt içinde veya yurt dışında yaşanacak olan olağanüstü durumlara müdahale etmeye hazır olduğumuzu göstermek açısından çok anlamlı oldu" dedi.  Tatbikatın ardından düzenlenen törenle Temel Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazan UMKE ve AFAD personellerine sertifikaları Vali Bilgin tarafından verildi. DHA

--------------------------------

Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve AFAD ekipleri tarafından AFAD Eğitim ve Tatbikat Alanında “Enkaz Altından Yaralı Kurtarma” Tatbikatı, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN’ in yönetiminde gerçekleştirildi.

Vali BİLGİN’ in komutuyla başlayan tatbikatta senaryo gereği; 30.06.2021 tarihinde Kırklareli İlinin güneyinden geçen Kuzey Anadolu fay hattının Saroz Körfezi fay hattında saat: 13:30’ da büyüklüğü 7,2 olan bir deprem meydana gelmiştir. İvme kayıtlarına göre Kırklareli İl Merkezi depremden etkilenmiştir.

          AFAD, alınan ilk bilgiler ışığında tüm hizmet gruplarının Seviye 2’den afete müdahale çalışmalarına başlaması çağrısı yapmıştır. AFAD Başkanlığı yerel ekiplerine ek olarak tüm destek il ekiplerini planlanan 2. Seviye saha destek ekip ve ekipmanlarıyla, yapılan intikal planları çerçevesinde, AFAD ile koordineli olarak harekete geçmesini Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ ne duyurmuştur.

          Merkezdeki bazı istasyonlarının bir kısmı hasar görmüş olup, kullanıcılar bazı bölgelerde sabit ve mobil ses, DATA, SMS hizmetlerini, aşırı trafik yoğunluğundan veya sistem kesintilerinden dolayı alamamaktadır. Diğer taraftan içme suyu ihtiyacının karşılandığı şebekenin hasar görmesi sebebiyle bazı mahallelerde içme suyu temin edilememektedir. Şehrin su boru hattı ve atık su hattı zarar gördüğünden bazı mahallelerde şehir suyu kesik atık sular ise kontrolsüzce ortama karışmaktadır. Deprem sonrasında şehrin değişik bölgelerinde birçok konutu etkileyebilecek yangınların çıktığı bilinmektedir.

          Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Kampüsü Meslek Yüksekokulunda bulunan öğrencilerin bir kısmının yıkılması nedeniyle binada ve enkaz altında mahsur kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan afetzedelerin hastaneye nakledilmek üzere 112 ekiplerine teslim edilmesiyle tatbikat başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN’in yönetim ve koordinasyonunda tüm olası senaryoların değerlendirildiği tatbikat Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), AFAD ve ilgili tüm ekiplerin müdahalesi ile başarı ile gerçekleşmiştir.

Vali BİLGİN, tatbikat sonunda yaptığı açıklamada; Yapılan tatbikatla afetlerin kaçınılmaz olduğunun yanı sıra doğru ve etkin müdahale yöntemleriyle başarılı olabileceğimizi ve kayıpları en aza indirebileceğimizi göstermiştir, burada yapılan bu tatbikat ve çalışmaların yurt içinde veya yurt dışında yaşanacak olan olağanüstü durumlara müdahale etmeye hazır olduğumuzu göstermek açısından çok anlamlı olduğunu ifade ederek tatbikatta görev alan tüm personeli kutladı.

Tatbikatın ardından düzenlenen törenle Temel Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazan UMKE ve AFAD personellerine sertifikaları Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN tarafından verildi.

ANKA

Editör: Alpaslan CAN