(İZMİR)- İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı, tüm birimleriyle yangında zarar gören hayvanları koruma altına alarak rehabilitasyon süreçlerini başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı  Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel, öldürülen Nebahat Dildöken ile ilgili davanın takipçisi olacağını bildirdi Kuşadası Belediye Başkanı Günel, öldürülen Nebahat Dildöken ile ilgili davanın takipçisi olacağını bildirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yamanlar Dağı’nda başlayan ve iki gündür devam eden orman yangınlarında zarar gören hayvanları koruma altına aldı. Bayraklı’nın Doğançay ve Karşıyaka’nın Örnekköy mahallelerinden tahliye edilerek Büyükşehir Belediyesi tesislerine getirilen hayvanların rehabilitasyon süreci, devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne gelerek, hayvanların rehabilitasyon süreci ve yangınlarda yürütülen eylem planı hakkında bilgi aldı.

“Onlara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz”

Yangından etkilenen sokak hayvanları ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, “Yangın haberini alır almaz ekiplerimizle birlikte acil müdahaleye gittik. Karşıyaka Belediyesi Örnekköy, Bayrak Belediyesi ve Celal Üner Bakımevi'ndeki hayvanları Pako'ya ve Seyrek’teki hayvan hastanemize aldık. Veteriner hekim, tekniker ve hayvan bakıcısı arkadaşlarımız hızlı bir şekilde hayvanlarımıza müdahale ettiler. Yangından kurtarılan at ve eşekleri de tesisimize aldık. Yangında zarar gören atımızın da tedavisini hızlı bir şekilde yaptık. Doğal Yaşam Parkı’na da kanatlı hayvanları, ördekleri, kazları, koyunları aldık. Onların sağlığını korumak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Hayvanlar rehabilitasyon sonrası sahiplendirilebilecek”

Rehabilitasyon sürecinin ardından kısırlaştırma, mikroçip takma ve kayıt altına alma çalışması yapacaklarını aktaran Özdemir, “Bu hayvanlarımızı sahiplendirmek istiyoruz. Yurttaşlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Yangından kurtardığımız bu canlara yuva olun” diye konuştu.

Yangından kurtarılan hayvanlar koruma altında

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı yangın bölgesindeki barınaklardan sokak hayvanlarını kurtarmak için 11 araç ve aralarında veteriner hekimlerin olduğu 34 personelle çalıştı. 141 köpek Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü'ne, 60 köpek ise Seyrek Hayvan Hastanesi ve Bakımevi Kompleksi'ne nakledildi. Yangından etkilenen 1 kedi Kültür Park Küçük Hayvan Polikliniği’ne, 1 at Pako Sahipsiz Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü'nde tedavi altına alındı. 5 eşek Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsünde koruma altına alındı. Doğal Yaşam Parkı'nda 1 merinos koyunu, 1 yerli koyun, 21 dişi yeşil başlı ördek, 2 pekin ördeği, 3 melez ördek ve 4 horoz koruma altına alındı. İlçe belediyeleri veteriner işleri müdürlükleri de bu çalışmalara destek verdi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın süresince bölgedeki hayvanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgenin ihtiyaçları karşılanacak

Büyükşehir Belediyesi ev ev gezerek ihtiyaçları tespit ediyor. Sancaklı Mahallesi'ndeki yurttaşlardan gelen talep üzerine küçükbaş hayvan yemi, kümes hayvanı yemi ve kümes hayvanları için ekmek tedarik edilerek, teslim edildi.

 

Kaynak: anka